7 aylık bebeğe 77 merminin sıkıldığı Barın Katliamı 27. Yılında

7 aylık bebeğe 77 merminin sıkıldığı, Müslüman kıyımının gerçekleştirildiği Barın Katliamı 27. yılında.

7 aylık bebeğe 77 merminin sıkıldığı Barın Katliamı 27. Yılında
05 Nis 2017 11:47:19
İşgalci Çin güçlerinin büyük bir katliama imza attıkları olayda binlerce Doğu Türkistanlı şehit olmuş ve beşikte yatmakta olan bir bebeğin vücudunda 77 adet mermi izine rastlanmıştı.

BARIN KATLİAMI

1990 yılı Ramazan ayının 17. günü Kaşgar’ a bağlı Aktuğ nahiyesinin Barın kazasında bir camiinin yerli Uygur halk tarafından ibadet edilebilir hale getirmek için onarılmaya çalışılması esnasında buna izin vermeyen Çinli memurlar ile yerli halk arasında çıkan tartışmalara Çinli askerlerin müdahale ederek silâhsız ve savunmasız halkın üzerine ateş açmaları sonucu patlak veren olaylar neticesinde sivil halk ile Çin güvenlik güçleri arasında çatışma başlamış ve Çinli askerlerden elde edilen silâhlar ile mukavemet gösteren Doğu Türkistan halkı ile Çin askerleri arasındaki bu çatışma günlerce devam etmiştir. 

Barınlı Müslümanlarla baş edemeyeceğini anlayan İşgalci Çin, bunun üzerine tam teçhizatlı mekanize kuvvetler ile Lençu’daki Çin Hava İndirme Tugayından 7000 civarında paraşütçü birliğini Barın’a sevk etmiştir. İşgalci Çin Kaşgar da ki bir mekanize birliğini de Barın Müslüman halkın üzerine göndermiştir. Çinli işgalcilerin bu yoğun askerî saldırıları havadan ve karadan sürdürmesi sonucunda 9 köy haritadan silinmiş, 5000 civarında Doğu Türkistanlı Müslüman halk şehit edilmiş, 7000 kişi de tutuklanmıştır. 

7 AYLIK BEBEĞE 77 MERMİ SIKTILAR

Kızıl Çin, işgal kuvvetleri bu acımasız ve insanlık dışı saldırıları esnasında kimyasal silâh kullanmaktanda geri durmamıştır. Kendi topraklarında özgürce yaşamayı istemekten başka arzuları olmayan bu insanlara karşı tam bir insanlık suçu işlenmiştir. Bu gün dünyanın bir çok ülkesini göndereceği sefil ve yoksul sözde turistlerle kandıran ve barıştan, karşılıklı işbirliğinden ve globalizmden söz eden Çinli işgalciler Barın’daki bu katliam esnasında beşikte yatan 7 aylık bir Müslüman çocuğa 77 adet mermi sıkmıştır. 

Etiketler:   barın katliamı


0 Yorum

Yorum Yaz