Alparslan Hoca: 15 Temmuz bahane, memleket diktatörlüğü götürülüyor!

Meclisten geçen ‘Torba Yasa Tasarısı’nı değerlendiren Alparslan Hoca: “15 Temmuz bahane, memleket diktatörlüğü götürülüyor!”

Alparslan Hoca: 15 Temmuz bahane, memleket diktatörlüğü götürülüyor!
22 Tem 2021 09:12:31

Alparslan Hoca, OHAL yetkilerini uzatan tasarının meclisten geçmesi üzerine değerlendirmede bulundu. Bu tasarıyla OHAL’in daha da 

‘Memleket Diktatörlüğe Doğru Götürülüyor’

“Memleket diktatörlüğe doğru götürülüyor. 15 Temmuz' da bu iş için bahane ediliyor. Aslında 15 Temmuz olmadan evvel başlamıştı. 17-25 Aralık 2013 operasyonundan sonra Gülencilerle hükûmetin arası açıldıktan sonra, 2014 'ün başından itibaren, yedi buçuk senedir memleket diktatörlüğe doğru götürülmektedir. O zaman 17-25 Aralık operasyonları bahane edildi. Daha sonra da 2016'da 15 Temmuz oldu ve o günden beri de 15 Temmuz bahane edilmektedir.

Ve memleket her gün diktatörlüğe doğru götürülmektedir. Şimdi tekrar olağanüstü hâl ilan etme gayretleri görüyoruz. Zerre kadar utanmaları olsa bunu haklı gösterecek bir sebep söyleyemezler. Herkes de biliyor ki bunlar gerçek değil, başka hesaplar var.

Olağanüstü hâl ilk 15 Temmuz olduğunda hatırlarsanız 3 ay demişlerdi. Ancak o zaman bakan çıkıp: 3 aylığına biz olağanüstü hâl ilan ediyorsak da belki de 1 ay sonra biter, gerek kalmaz’ demişti. Ama 3 ay, 8 defa uzatıldı. Olağanüstü hâl 2 sene sürdü. Ondan sonra güya kaldırıldı ama aslında olağanüstü hâl dönemine ait olan bazı kânunlar, normal kânunun içine yerleştirildi, normalleştirildi.

Aslında olağanüstü hâl devam ediyor. O kânunlar zamanında olağanüstü durumlar için çıkarılmış. Tehlike, büyük tehlikeler varsa ancak o zaman geçerli denilmiş, fakat öyle bir tehlike olmadığı halde o kânunlar normalleştirildi. Ve aslında olağanüstü hâl devam ediyor. Mesela gözaltı süreleri olağanüstü hâl esnasında 1 aya kadar uzatılmıştı sonra 15 güne indirildi. En son olağanüstü halden sonra 4 güne kadar indirildi. Normalde 1 gün. Her seferinde gidip savcıdan uzatmayı gerektiren bir sebep varsa savcı 1 gün, 1 gün, 1 gün daha uzatıp, 4 güne kadar daha uzatabiliyor.

Tabii emniyet ne diyorsa savcı onların dediği gibi yapıyor. Hiçbir gerekçe olmasa bile emniyet bir adama haksızlık yapmak, onun orada burnunu sürtmek istiyorsa savcıya gider, savcıya uzattırırlar. Gözaltı süresini 4 güne kadar uzattırırlar. Daha da olmazsa başka birtakım şeyler yaparak daha da uzatabilirler. Zannedersem 12 güne kadar da uzatabiliyorlar.

‘Torba Yasa Tasarısı ile Olağanüstü Hali Daha da Güçlendirmek İstiyorlar’

Şimdi bu yeni torba yasa tasarısı ile olağanüstü hali tekrar başlatmak, daha doğrusu var olanı daha da güçlendirmek istiyorlar. Gözaltı süresini 12 güne kadar uzatmak çok normalde bu kadar uzatılabilmesi için büyük bir şey olması lazım. Onu normalleştirecekler. İstedikleri adamı gözaltına alacaklar. "Tipini beğenmedim "diyecek, gözaltına alacak, 12 gün orada emniyette bekletecek. Bunun önünü açıyorlar.

Bu aslında hangi amaçla yapılıyor? Şu anda öyle bir tehlikeli ortam yok. Eskisi gibi PKK eylemleri de yok. Zaten FETÖ diyerek herkesi içeri attılar. Yüz binlerce insan, 650 bin civarında insan hakkında işlem yapıldı. Ve hiçbirinin evinden bir silah bile çıkmadı. Olağanüstü hâl ilan etmeyi gerektiren bir durum yok. Bir şey mi var ki buna ihtiyaç duyuldu? Yine KHK ile insanları işten atacaklar.

Olağanüstü hâl getirmek istemelerinin sebebi; gözaltı süresini uzatarak 12 güne çıkartmak ve istedikleri adamı yine KHK ile istedikleri vakfı derneği kapatmak, istedikleri adamı işten atmak. Şimdiki yasa tasarısının içeriği budur. Neden bunu yapacaksınız? KHK ile 140 bin insanı işten attınız. Sonra hatalı olduğu ortaya çıktı. 30- 40 bini geri alındı vs... Bu zulmü yaptınız, insanları ekmeksiz bıraktınız. Yine mi yapacaksınız? Az düşman ürettiniz, biraz daha mı düşmanınızı çoğaltmak istiyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz?”

AKP, MHP’yi devre dışı mı bırakmak istiyor?

Meclisten geçirilen tasarının perde arkasında farklı amaçlar olabileceğini belirten Alparslan Hoca, Cumhur ittifakının bozulduğuna yönelik şüphelere dikkat çekti:

                “Akla her şey geliyor. Acaba MHP ile araları bozuldu da MHP’lileri işten çıkartmak gibi bir plan peşinde mi AKP? Dün "FETÖ" diyerek yüz binlerce insanı işten attılar. MHP’lileri onların yerine yerleştirdiler. Vatan Partilileri, onların yerlerine yerleştirdiler. Acaba şimdi de pişmanlık duydular da MHP ile aralarının bozulduğunu duyuyoruz. Cumhurbaşkanı acaba şimdi de MHP'lileri işten çıkartmak için mi böyle bir yetki istiyor?

Lanet olsun bu düzene! AKP kendi ayağına sıkıyor. Hani yargı reformları yapacaktınız? Her tarafları yalan dolan! Yargı reformu! Yargı reformu yapacak olan adam şimdi tekrar olağanüstü hâl ilan eder mi? Yargı reformunun manası neydi? Özgürlüklerin artırılması, yargısız infazların durdurulması, tutuksuz yargılamanın esas alınması, fikir ve ifade hürriyetinin olması, her şeyin terör propagandası sınıfına sokulup da ceza verilmemesi... Yargı reformu, bu gibi şeyler değil mi? E şimdi sen gene olağanüstü hâl ilan ediyorsun, o zaman yargı reformu niye yaptın? Ne yaptıklarını bilmiyorlar.

 Benim aklıma gelen acaba MHP ile araları bozuldu da MHP’lileri şimdi saf dışı etmek için mi böyle bir yetki istiyor? Fakat MHP bunu kabul etmez ve çok büyük olaylar olur. Şu an zaten devlet MHP. İstihbaratın birçoğu; ya MHP ya Vatan Partisi. Ordu desen öyle, emniyet desen öyle, istihbarat desen öyle... Bunu MHP kabul eder mi? Mümkün değil kabul etmez. Büyük olaylar çıkabilir.

Eğer MHP'lileri saf dışı etmek için yapılıyorsa. Yok eğer geride 3-5 tane alnı secdeye giden adam kaldı. " Onları da saf dışı edelim " diyorsa birtakım İslam düşmanı derin güçler, AKP de onlara teslim olduysa onları şimdi saf dışı etmek için bu yetkiyi istiyorsa meclisten, o daha da büyük bir facia. Zaten alnı secdeye giden adam pek bırakmadılar; emniyette, adliyede, orduda, istihbaratta... Şimdi birkaç tane kaldıysa acaba onları da mı saf dışı edecekler? Onları da mı KHK ile ihraç edecekler?

OHAL yetkilerini 3 yıl daha uzatan Torba Yasa Tasarısıyla bunun bir şeye hazırlık olduğu meydanda. Olağanüstü hâl ilanını gerektiren bir durum olmadığı da açık. Böyle bir dönemde olağanüstü hâl yetkileri istemenin bir şey için olduğu, bir şeye hazırlık için olduğu da açıktır. Yakında kokusu çıkar. Bu büyük ihtimalle meclisten geçer. Sayı çoğunluğu onlar da olduğu için meclisten geçer ve geçtikten sonra kimlere tırpan vurulacağına bakın, bu olağanüstü hâl ilanının sebebini anlamış olursunuz. Kimlere tırpan vurulacaksa bundan sonra demek ki sebep oymuş,.



0 Yorum

Yorum Yaz