Alparslan Hoca, AYM Başkanının O İtirafı Hakkında Konuştu

Alparslan Kuytul Hoca, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın adil yargılanma hususundaki itirafını değerlendirdi. Hakim ve savcıların özgür olmadığını belirten Alparslan Hoca, sürülme korkusu ile haksız karar verenlere ise "istifa edin bundan daha iyi, şerefinizle yaşayın" dedi.

Alparslan Hoca, AYM Başkanının O İtirafı Hakkında Konuştu
15 Haz 2020 15:30:04

Alparslan Kuytul Hoca, Zühtü Arslan'ın "adil yargılamanın %52 oranında ihlal edildiğini görüyoruz" sözlerini değerlendirdi.

Adil yargılanmadaki hukuksuzluğun bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çeken Alparslan Hoca “Bu zaten böyleydi, Zühtü Arslan bunu ilan etmiş oldu. Siyasi olarak mahkemeye yolu düşenler bunu bilir. Önemli davalar, özellikle medyatik davalarda kesin kural gibi mahkemelerde savunma yapılmasına dahi izin vermiyorlar" dedi.

Zühtü Arslan’ın konuşmasının devamında sarf ettiği “Hakimlere talimat gelemez.” sözü ile aslında hakimlere talimat geldiğini itiraf ettiğini belirten Alparslan Hoca, kendisini tutuklayan mahkemenin hakimine, bir bakan tarafından talimat gittiğini birçok insanın bildiğini söyledi.

Adliyede çalışanların, savcıların hakimlerin, avukatların, sürekli talimat geldiğini ve talimata göre karar verildiğini çok iyi bildiklerini söyleyen Alparslan Hoca, "Hani ben hapiste iken siz benim için özgürlük istiyordunuz ya “Hakimlere Özgürlük” diye slogan atsaydınız daha doğru olacakmış. Hakimler özgür değiller." dedi.

Arslan'ın bu sözlerinin büyük bir itiraf olduğuna ancak konuşmak için geç kaldığına dikkat çeken Alparslan Hoca, "Zühtü Arslan neden bugün konuşuyor? Herkes bugünlerde konuşmaya başladı. “Herhalde artık AKP gidici” gibi düşünüyorlar, “Ben de konuşmuş olayım. Biraz hem içimi boşaltayım hem de ileride söyleyecek bir sözüm olur. ‘Bak, ben o zaman da konuşmuştum’ diyebileyim” demek için konuşuyorlar. Evet konuştunuz, şu anda da konuşuyorsunuz, ancak geç kalmış vaziyettesiniz. Zaten bir sürü zulüm yapıldı, nice insanlar sürüldü, hapse atıldı. Onların dediğini yapmayan hakimler sürüldü, onlara da zulüm yapıldı." dedi.

Sürülme korkusu ile haksızlık yapanlara kıyamet gününü hatırlatan Alparslan Hoca şunları söyledi: 

"Allah'tan korkmadın da siyah gözlüklülerden korktun değil mi? Kıyamet günü göreceksin. Ben sana hakkımı haram ettim, bitti. Ne olacak şimdi? Sen hep böyle kendini savunuyorsun, “Filandan korktum, bilmem ne oldu?” diyorsun. İstifa et ondan daha iyi! Şerefinle yaşa. Senden zulüm yapmanı istiyorlar ve sen de zulüm yapıyorsun. Hep “Ben ne yapayım, beni sürerler.” Cehennemin dibine sürül! Müdür bey. Sen sürülmeyeceksin diye hep bana zulüm mü yapacaksın?" ifadelerini kullandı.




0 Yorum

Yorum Yaz