• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca Doğu Türkistan hakkında konuştu: “Bıraksınlar, Doğu Türkistan’ı Destekleyen Mitingler Yapalım!”

Alparslan Hoca Doğu Türkistan hakkında konuştu: “Bıraksınlar, Doğu Türkistan’ı Destekleyen Mitingler Yapalım!”

Alparslan Hoca, Türkiye’nin Çin ile devlet politikası gereği arasını iyi olmasını eleştirerek yapılan ‘Suçluların İadesi Anlaşması’nın haram olduğunu söyledi. Bu yanlış politikayı desteklemediğini belirterek “Bırakın en azından Doğu Türkistan’ı destekleyen mitingler yapalım, neden müsaade etmiyorlar?” dedi.

Alparslan Hoca Doğu Türkistan hakkında konuştu: “Bıraksınlar, Doğu Türkistan’ı Destekleyen Mitingler Yapalım!”
08 Şub 2021 21:49:40

Alparslan Kuytul Hoca, Türkiye’deki Doğu Türkistanlı Müslümanların Ankara Çin Konsolosluğu önünden yaptıkları eylemde gördükleri muamelenin ardından devletin Çin ile olan politikasını bir kez daha eleştirdi. Doğu Türkistan’ı destekleyen mitingler yapılması gerektiğini savunan Alparslan Hoca:

“Biz kimseye; ‘Çin’e savaş aç!’ demiyoruz, ama en azından yapılan ‘Suçluların İadesi Anlaşması’ feshedilebilir, bazı mallar alınmayabilir. Bıraksınlar miting yapalım, neden müsaade etmiyorlar? Hiç olmazsa dünyada bu tür eylemler artarsa belki biraz dikkate alırlar!” ifadelerini kullandı. Hükümetin, Doğu Perinçek’i memnun etmek için Çin’le arasını bozmak istenmediğini söyleyen Alparslan Hoca, şu cümleleri kaydetti:

‘Türkiye’nin Bu Anlaşmaya İmza Atması Haramdır!

“Siz bu haramı işlediniz. Sırf Çin ile aranız iyi olsun, Çin ile alışveriş yapabilesiniz diye. Doğu Perinçek istediği için, Rusya ve Çin’e yaklaşmak için. Güya Avrupa’dan ve Amerika’dan ihanet görmüşler de sanki Rusya’dan Çin’den görmemişler ve görmeyecekler. Sanki Rusya ve Çin onların babasının oğulları. Amerika ve Avrupa PKK’yı destekliyormuş da sanki Rusya desteklemiyormuş. Böyle saçma sapan gerekçeler ile yönlerini Rusya ve Çin’e çevirdiler, bu anlaşmaları da onun için yaptılar. İşte şimdi bunun sonuçlarını görüyoruz.

Çin devleti Doğu Türkistan’daki Müslümanlara zulmediyor. Kadınların yolda değil evlerinde bile başlarını örtmeleri,  uzun etek giymeleri yasak. Biraz evvel videoda ağlayarak konuşan genç, “Bacılarımıza tecavüz ediliyor.” diyor. Türk Devleti, onun bildiğinden çok daha ötesini biliyordur. Bunları görmezden, duymazdan gelmek istiyor. Bunları gündeme getiren gazetecileri de tehdit edenlerin olduğunu biliyoruz. “Bunları gündeme getirmeyin. Biz şu anda böyle bir karar verdik, bu devlet kararı” diyorlar. Rusya ve Çin ile güzel geçinmek devlet kararıymış. Dolayısıyla Rusya ve Çinin yaptığı her zulme sessiz kalacaklarmış. Biz de buna “Tamam” demeliymişiz, gündeme getirmemeliymişiz.

‘Devletin Yanlış Politikalarına Uymak Zorunda Değiliz’

Senin devlet projen yanlışsa ben desteklemek zorunda mıyım? Senin devletin, senin hükümetin daha evvel de Amerikancıydı, Amerika’yı destekliyordu. Irak işgal edilirken, Amerikan zalimleri tarafından Iraklılar şehit edilirken; bu hükumet o zaman da Amerikayı desteklemişti. O zamanki siyaset de oydu, devletin projesi de oydu, Amerika ile beraber olmaktı. Ne oldu sonu iyi mi oldu? Üzerinden 19 sene geçti. Irak yerle bir, 2 milyondan fazla şehit, 4- 5 milyon civarında yetim çocuk, binlerce namusu kirletilen Müslüman kadın ve milyonlarca sakat. Irak’ta yıkılmayan bir tane doğru dürüst bina kalmadı. Sizin devlet projeniz işte bu kadar. Siz hep menfaat için zalimlerle beraber oluyorsunuz. Ben senin projene katılmak zorunda mıyım?

Ankara’daki Çin Konsolosluğunun önünde 10 tane Uygurlu Türk Müslüman var. Hepsi on kişi, bir sürü polis gelmiş. Ne oluyor? Bir şey mi yapıyor, taş mı atıyor, ne yapıyor? Zalim Çin konsolosluğuna silah mı sıktılar, ne yaptılar? Oraya oturmuşlar, hangi hakla alıp götürüyorsunuz? Aslında dikkat ettim de, polisler de çok sert davranmamaya çalışıyor, ikna etmeye çalışıyor. Polislerin de vicdanı götürmüyor aslında. Bu insanlar burada keyfinden oturmuyor. Ankara’nın soğuğunda betonda oturuyorlar. O betonda 10 dakika otursan hasta olursun. Adam orada saatler belki de günlerdir oturuyor. Bu adamın bir derdi olmasa Ankara’nın soğuğunda beton üzerinde oturur mu?

Devletin yanlış politikalarına uymak zorunda değiliz. Devlet, İslam’a uygun politikalar tayin etmek zorundadır. İslam’a göre bu anlaşmaya terörist iddiasıyla-suçlu iadesi diyelim- imza atmak caiz olamaz. Çünkü Çin devletinin kime suçlu diyeceği bellidir ve şu anda orada yaptığı zulüm de meydandadır. Kamplarda insanlara işkence etmektedir. Hatta Müslümanların evlerine zorla ateist bir Çinli koymakta “Bununla yaşayacaksınız” demektedir. Sen böyle bir devlet ile alışveriş yapacaksın diye her şeye sessiz kalıyorsun ondan sonra da Müslümanların hamisi rolüne soyunuyorsun. Siz Müslümanların hamisi olsaydınız Doğu Türkistan’ı savunurdunuz. AKP’nin yaptığı İslam’a uygun değil, MHPnin yaptığı da milliyetçiliğe uygun değil! MHP de güya Doğu Türkistan dendiği zaman heyecan duyan ve orada yapılan zulmü çok şiddetli protesto eden bir parti idi. Ama şu anda sessiz, hiç çıtları çıkmıyor. Demek ki bunların milliyetçiliği bu kadar!”

‘Hadi Bıraksınlar, Doğu Türkistan’ı Destekleyen Bir Miting Yapalım!’

Sunucunun; “Daha önce MHP’li bir milletvekili mecliste; ‘Ne yapalım, Çin’e savaş mı açalım?’ ifadesini hatırlatması üzerine Alparslan Hoca: “Çin’e savaş açamazsın tabii ki ama en azından bu anlaşmayı iptal edersin, gerekirse bazı malları almaktan vazgeçersin, Türkiye’de onların aleyhine mitinglere müsaade edersin. Bırakın ben yarın miting yapayım hadi! Hadi bıraksınlar, Doğu Türkistan’ı destekleyen bir miting yapalım! Neden müsaade etmiyorlar? Size “Çin’e savaş açın” diyen mi var? Ama hiç olmazsa dünyada böyle eylemler olsa belki biraz dikkate alırlar, En azından bunu yapabilirsiniz!” dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz