Alparslan Hoca: HAGB- Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını Kabul Etmiyorum!

Alparslan Hoca başkasına ait bir konuşma sebebiyle yargılandığı davada hükmün açıklanmasının geri bırakılması teklifini reddetti.

Alparslan Hoca: HAGB- Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını Kabul Etmiyorum!
24 Haz 2020 14:38:03

Alparslan Kuytul Hoca dün kendisine ait olmayan bir konuşma nedeniyle hakim karşına çıktı.

Söz konusu videodaki şahıs ne yaş ne görüntü ne ses nede şive olarak kendisine benzememesine rağmen mahkeme bir kez daha ileri bir tarihe ertelendi.

Alparslan Hoca'nın ses ve görüntüsünün incelenmesine birkez, daha karar verilen duruşmada hem Alparslan Hocanın hem de avukatının savunmasına yer verildi.

Mahkemede Hakim Alparslan Hoca'ya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini sordu. Normalde her sanığın kabul ettiği bu teklifi reddeden Alparslan Hoca "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyorum. Çünkü o konuşmayı ben yapmadım" demesi duruşma salonunda şaşkınlığa sebep oldu. 

Mahkeme sonrası duruşmayı değerlendiren Alparslan Hoca "bu konuşmayı ben yapmadığımı defalarca söyledim. Eğer buna rağmen bana ceza verirlerse gerekirse hapis yatarım ama bu video yayılır ve siz alnınızda bu kara leke ile yaşamak zorunda kalırsınız. Videoda konuşanın ben olmadığım anlaşılınca herkes bu ne biçim mahkeme, bu ne biçim adalet, bu ne biçim devlet der" şeklinde konuştu. 


Hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedir?

Sanığa verilen ceza, 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası ise, gerekli olan koşulların varlığı halinde verilecek hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geriye bırakılmasıdır.

5 yıllık denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlerse ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülülerine aykırı davranırsa, Mahkeme hükmü yürürlüğe girdirir. 5 yıl içinde yeni bir suç işlenmezse ceza infaz edilmez. 

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı sanık tarafından kabul edilmek zorunda değildir. Sanık tarafından kabul edilmediği takdirde geri bırakılması düşünülen hüküm açıklanır ve gerekli ise sanığa ceza verilir. Bu durumda ortada bir hüküm olması nedeniyle ilgili kanun yollarına başvurulabilir.

Sanık bu teklifi kabul edince her ne kadar hakındaki suçlama ve ceza 5 yıl sonra düşürülecek olsa da bu kararı ile söz konusu iddiaları kabul ederek bir nevi cezaya razı olmuş sayılır



0 Yorum

Yorum Yaz