Alparslan Hoca: Halk Tarafından Seçilmiş İnsanları Sen Nasıl Düşürürsün?

Her cuma akşamı gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası halktan gelen soruları yanıtlayan Alparslan Hoca, milletvekillikleri düşürülen 3 vekil hakkında açıklamalarda bulundu.

Alparslan Hoca: Halk Tarafından Seçilmiş İnsanları Sen Nasıl Düşürürsün?
06 Haz 2020 17:44:51

"Susturamadıklarına Önce Damga Yapıştırıyorlar Sonra Hapse Atıyorlar"

CHP'li İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP'li Diyarbakır Miletvekili Musa Farisoğlu ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında kesinleşmiş yargı kararı olması nedeniyle vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanma kararı çıkarılması üzerine düşüncelerini ifade etti. 

Alparslan Kuytul Hoca, vekillerin suçu olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirerek: "Bu ülkede terör ile alakası olmayan nice insanlar susturulmak için damgalanarak hapse atılıyor. Yapılan haksızlık ve zulümler sebebiyle adalete zerre kadar inanmıyorum. İşin talimat ile yapıldığını biliyorum, hiçbir mahkemeye de güvenmiyorum. Vekiller suçlu mu, suçsuz mu bilmem ama bu ülkede suçsuz dahi olsanız muhalifseniz hapse atılırsınız. Eğer etkili bir insansınız, sizi susturamıyorlarsa bu işin sonu bu olur. Önce iftirayı at, sonra da hapse at! Biz Böyle bir ülke olduk." dedi.



"Güç Bende, Silah Bende, Benim Dediğim Olur!" Diyorlar

Vekilliklerin düşürülme kararı üzerine Ankara'da protesto yürüyüşü yapmak isteyen HDP'li milletvekillerinin darp edilmesi üzerine, kanun ve nizamın olmadığını söyleyen Alparslan Hoca, geçen haftalarda Adana polisinin Furkan Gönüllülerine karşı kullandığı orantısız gücü de hatırlatarak: "Polis darp etmeye alıştı artık milletvekillerini de darp ediyor. 'Güç bende, silah bende, benim dediğim olur' böyle bir hale gelmişiz. Ne kanun, ne nizam var! Bir yerden talimat geliyor, onlarda darp ediyor. Hiç kimse yürümeyecek, kimse basın açıklaması yapmayacak, kimse yapılanları protesto etmeyecek tam diktatörlük!" ifadelerini kullandı. 



"Milletin seçtiği vekili düşürmek de bir darbedir!"

Ülkedeki hiçbir iddianemeye inanmadığını belirten Alparslan Hoca, terör örgütleriyle bir alakası olmadığına dair devletin kendi yayınladığı raporlar olamasına rağmen 4 terör örgütüne üyelikle suçlandığını hatırlatarak alınan karaların rezalet olduğunu ifade etti. Alparslan Hoca: "Milletvekili düşürme nereden çıktı? Halkın seçtiğini nasıl düşürürsün? Bu tam bir darbedir." sözlerini kaydetti. 



"Devlet içinde devlet yapılanması var!"

Enis Berberoğlu'nun Covid-19 önlemleri kapsamında ev iznine gönderilmesi üzerine: "Bu nasıl bir ülke, bu nasıl bir komedi? Resmen devlet içinde devlet var. Biri hapse attırıyor, diğeri çıkartıyor, birbirleriyle savaşıyorlar. Hükümeti rezil etmeye çalıştıklarını hissediyorum. Birileri kargaşa çıkarmaya çalışıyor, bunu fark eden aklıselim bazı kimseler sükuneti sağlamak için yapılanlara müdahale ediyor. Elimde delil yok ancak yaşananlara başka bir izah bulamıyorum." ifadelerini kullandı.



Etiketler:   Alparslan Kuytul


0 Yorum

Yorum Yaz