Alparslan Hoca, HDP'yi kapatma tartışmalarını değerlendirdi

Alparslan Hoca, ‘Gündeme İslami Bakış’ adlı programda, HDP’yi kapatma tartışmalara yönelik, AKP’li Cahit Özkan’ın yaptığı "HDP'yi millet nezdinde kapatacağız" açıklamalarını değerlendirdi.

Alparslan Hoca, HDP'yi kapatma tartışmalarını değerlendirdi
07 Mar 2021 21:42:01

HDP'yi kapatma tartışmalarına Alparslan Kuytul Hoca'dan değerlendirme!

Alparslan Kuytul Hoca, ‘Gündeme İslami Bakış’ adlı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. HDP’yi kapatma tartışmalarına yönelik; “Anladığım kadarıyla AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan üstü kapalı bir şekilde, MHP ve Vatan Partisi’yle aynı düşünmediğini ifade etmiş oluyor. Kapatılması yönünde oy kullanmayacaklarını ve halkın oylarıyla kapanması gerektiğini ifade ediyor” diyen Alparslan Hoca, şu cümleleri kaydetti:

‘AKP, HDP’yi kapatma yönünde ısrarcı değil!’

“Anladığım kadarıyla AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan üstü kapalı bir şekilde, MHP ve Vatan Partisi’yle aynı düşünmediğini ifade etmiş oluyor. Kapatılması yönünde oy kullanmayacaklarını ve halkın oylarıyla kapanması gerektiğini ifade ediyor. Yani; ‘Siyasi bir parti halkın oylarıyla bitirilmelidir, halk oy vermese zaten biter. Biz onu kapatamayız’ demek istiyor.

Cumhurbaşkanı daha önceki konuşmalarında parti kapatmaya karşı olduğunu ifade etmişti. Benim gördüğüm kadarıyla HDP’nin kapatılması konusunda ısrarlı olan AKP’nin ortakları, AKP grubunun çok fazla HDP’nin kapatılması gibi bir ısrarı yok. Tekrar başka bir parti kurulur, onu da mı engelleyecekler?  Bu ne demek? O zaman; ‘Farklı görüşe müsaade etmeyeceğiz’ mi diyorsunuz? ‘Size parlamentoda, Türkiye’de yer yok mu diyorsunuz?’ Bu insanlara; ‘Dağa çıkın’ mı diyorsunuz?

‘Ne Yapacaksınız, Diktatörlük mü Kuracaksınız?’

HDP daha evvel isimleri farklıyken birkaç defa kapatıldı, en son HDP oldu. Millî Selamet Partisi' de kapandı, Refah oldu. Refah kapandı, Fazilet oldu, sonra da saadet oldu. "Böyle olmasını da engelleyeceğiz" diyorlar. HDP’yi kapatırsanız başka parti kurarlar, diyenlere “ona da izin vermeyeceğiz” demek istiyorlar. Ne yapacaksınız diktatörlük mü kuracaksınız? HDP nerdeyse sizin kadar oy almış. MHP ile Vatan partisinin oyunu toplasan geçmişe göre belki de HDP'nin aldığı oydan daha da az eder.

AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan’ın açıklamasından anladığım; parti kapatmaya karşı AKP’nin duruşu bu yönde gibi... Eğer anladığım gibiyse, bu doğru bir duruştur. Ama iş ciddiye bindiğinde, ortakları baskı yaptığında, kendine devlet diyenler hükûmete baskı yaptığında, hükûmetin tavrı ne olur? O zaman ortaya çıkacak!

‘Ne zaman HDP’nin oylarını düşürmek isteseler daha da arttı!’

AK Parti Grup Başkan vekili Cahit Özkan’ın şu konuşmasından anlaşılan; "HDP'yi halkın gözünde düşüreceğiz, halk oy vermeyecek ve HDP böylece bitirecek" demek istiyor. Buyursunlar bitirsinler, eğer bunu başarabiliyorlarsa bunda bir sorun yok. Zaten partiler birbirine rakiptir, birbirinin aleyhinde konuşurlar. HDP aleyhinde de konuşabilirler. Eğer 6 milyon insanı HDP’den uzaklaştırabiliyorlarsa uzaklaştırsınlar. Daha evvel kaç defa bunu denediler ama HDP’nin oyları daha da arttı.

HDP aleyhinde konuşmakla, Selahattin Demirtaş’ı hapishanede tutmakla, HDP’yi sürekli PKK ile aynı kefeye koymakla başarılı olmazlar. "Ama biz partiyi kapatarak yapmak istemiyoruz, biz bu şekilde yapmak istiyoruz." diyorsa bu güzel bir şey. Yani yapabiliyorsanız aleyhinde konuşarak, yaptıklarını ortaya koyarak oylarını azaltın azaltabiliyorsanız. Bu fikir özgürlüğüne aykırı bir şey değildir. Burada önemli olan, aleyhlerinde konuşurken iftira atılmaması! Hiç kimseye iftira atılmasın. Bana yapıldığı gibi konuşmayı kırparak bozmasınlar.

HDP’nin kemikleşmiş bir oyu var. Ben AKP sözcüsünün söylediklerini gerçekleştireceklerine pek ihtimal vermiyorum. Kemikleşmiş oylar var ve o bölgede haksızlığa uğramış, aşağılanmış, zulme uğramış insanlar var. Bundan dolayı HDP'nin oyları kemikleşmiştir. AKP ve MHP ne yaparsa yapsın, bence aleyhlerinde konuşmakla HDP’nin oylarını azaltamazlar. Ama başka suçları varsa o suçları ortaya koyarlarsa o zaman durum değişir.”



0 Yorum

Yorum Yaz