Alparslan Hoca: Süleyman Soylu Bakan oldukça bu memleket polis devleti olmaya devam eder!

Furkan Hareketi Lideri  Alparslan Kuytul Hoca Adana Atatürk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Bugüne kadar gelinen süreci özetleyen Alparslan Hoca, yapılan hukuksuz muameleler sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert tepki gösterdi.

Alparslan Hoca: Süleyman Soylu Bakan oldukça bu memleket polis devleti olmaya devam eder!
12 Şub 2022 21:08:07

Adana Emniyetinin orantısız müdahalesi sonucu yaralanan gönüller olduğunu söyleyen Alparslan Hoca, “Bugün bile buraya gelmek isteyen arkadaşlarımızı darp ettiler. Birkaç tanesinin gözünü patlattılar. Bu insanlar anayasal hakkınız olsa da biz izin verirsek kullanabilirsiniz biz izin vermezsek kullanamazsınız diyorlar.” dedi.

'50 CAMİYİ BASTILAR, GAZ SIKTILAR'

“Bizlere her türlü iftirayı attılar. Şimdi de suç örgütü iftirası atıyorlar. Bizler suç örgütü değiliz.” diyen Alparslan Kuytul, “Soylu’nun emri ile 2021 yılı Ramazan ayında, 50 cami basıldı ve itifaktaki 400 civarında kardeşimiz gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı.

Soylu’ya sert tepki gösteren Alparslan Hoca, “Cami basılır mı? Hücre evlerini basar gibi cami bastılar. Gaziantep’te camiye postalla girip arkadaşlarımıza yakın mesafeden gaz sıktılar. O görüntüler yayılınca Gaziantep Emniyet Müdürünü görevden aldılar. Polis telefonu elimizden alıyor. Halen mahkeme açmadılar. Açsanıza mahkemeyi. 400 kişiyi mahkemeye versenize. Diyanet itikafa girilebileceğini açıklamıştı. Siz kim oluyorsunuz da izin verildiği halde ‘ben izin vermiyorum’ diyorsunuz. Siz kimsiniz? Hükümetin üstünde bir güç müsünüz? Siz derin devletin adamları mısınız? Siz kime çalışıyorsunuz. Kimliğinizi ibraz edin. Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz.

'SÜLEYMAN SOYLU BAKAN OLDUKÇA BU ÜLKE POLİS DEVLETİ OLUR'

Talimat geliyor sadece. Kanuna uygun mu değil mi umurlarında değil. Bakan, anayasanın üzerinden olamaz. Bakan kanunun üzerinde olamaz ama kendini öyle görüyor. Süleyman Soylu bu memlekette İçişleri Bakanı olduğu müddetçe bu memlekette polis devleti gayreti devam eder. Bu memlekette hakimlere, savcılara talimat verilmeye devam edilir.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı yaptığı müddetçe bu ülke polis devleti olur. Süleyman Soylu tarihe cami basan Süleyman Bakan olarak geçti. ” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz