Alparslan Hoca’dan, Dizilerdeki 'Töre' İfadelerine Yönelik Çarpıcı Açıklama!

Alparslan Hoca, Furkan Tv internet kanalında yayınlanan ‘Gündeme İslami Bakış’ adlı programda, tv dizilerinde ‘Töre’ kavramının ‘Din’ yeri kullanılarak bazı hükümlerin manipüle edilmek istendiğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Alparslan Hoca’dan, Dizilerdeki 'Töre' İfadelerine Yönelik Çarpıcı Açıklama!
27 Oca 2021 20:18:01

Alparslan Kuytul Hoca, Furkan Tv internet kanalında yayınlanan ‘Gündeme İslami Bakış’ adlı programda, “Peygamberlerin muhalefeti” üzerine sorulan soruyu yanıtladı. Bazı televizyon dizilerinde ‘Din’ kavramı yerine, ‘Töre’ ifadesinin kullanıldığını vurgulayan Alparslan Hoca:

“Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinde sürekli töre deyip duruyorlar, cümlenin gelişinden zannediyoruz ki tam; ‘dinimize göre’ diyecek, ‘Kur’an böyle buyurur’ diyecek gibi bekliyoruz, ‘Töremiz’ diyor! Dinin yerine, Kur’an’ın yerine, töreyi koymaya çalışıyorlar! Türkçüler nasıl istiyorsa, öyle ifadeler kullanılıyor!

Senin ‘Töre’ dediğinde Şamanist Türk toplumlarından gelen töreler de olabilir, o mu geçerli olacak, Allah’ın kanunları mı? Allah, sizin törelerinize de muhalefet eder! Her töre doğru değildir, yanlış yerleşmiş olabilir, eğer İslam’a aykırıysa, İslam bunlara da muhalefet eder. Bu durumda Müslümanlar töreye mi uyacak, İslam’a mı uyacak?” sözleriyle eleştiride bulundu.

‘Töre’ anlayışı bugünkü kanunlara da ters!

“Bugünkü kanunlara göre; bir insan, birini öldürse müebbet hapisle cezalandırılır, ‘Töre cinayeti’ olduğu zaman ise ağır müebbet hapis ile cezalandırılır. Daha ağır şekilde cezalandırıyor ki; kimse ‘Töre’ deyip birine zarar vermesin, kimse töreye sığınmasın. Ama bakıyorsun, dizilerde töreyi kanunun yerine, Kur’an’ın yerine koyuyor, bu kabul edilemez.”



0 Yorum

Yorum Yaz