Alparslan Hoca'dan, Doğu Türkistan benzetmesi hakkında: Anlamıyorsunuz!

Alparslan Kuytul Hoca, canlı yayınlanan bayramlaşma programında "Türkiye'yi Doğu Türkistan yapamayacaksınız" tespitine dair konuştu.

Alparslan Hoca'dan, Doğu Türkistan benzetmesi hakkında: Anlamıyorsunuz!
23 Mayıs 2020 14:29:03

Bayram boyunca getirilen yasağa karşılık bayram ruhunu yaşatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla dün akşam gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Alparslan Kuytul Hoca, Adana'da yaşanan teravih namazı saldırısı sonrası kullandığı "Türkiye'yi Doğu Türkistan yapamayacaksınız" sözleri üzerinden yapılan yorumlara değindi. 

"Anlamıyorsunuz"

Adana'da tedbirlere uyarak açık alanda namaz kılmak isteyen yaklaşık 10 kişinin hastanelik edilmesinin ardından Alparslan Hoca, "Türkiye'yi Doğu Türkistan yapamayacaksınız" demiş ve Türkiye deki derin Mao'cu komünist tehlikesine dikkat çekmişti.

Bu sözlerinin bazı kesimlerce anlaşılmaması üzerine değerlendirmede bulunan Alparslan Hoca "mesele sadece namaz kılmaya izin vermemeleri değil, bu bir zincirin sadece bir halkası, anlamıyorsunuz" ifadelerini kullandı

Bir süredir camide ve şahsi meskeninde Kur'an okuyanlara yapılan baskınlardan, Hoşgeldin Ramazan brandası astığı için darp edilenlere kadar bir çok vakayı hatırlatan Alparslan Hoca şunları söyledi: 

"Sadece virüs sebebiyle sokağa çıkma yasağı ya da cemaatle namaz kılma yasağı var diye Türkiye, Doğu Türkistan'a benzetilemez" diyenler anlamıyorsunuz. Bu bir zincirin bir halkası. Yani ortada büyük bir proje var. Doğu Türkistan'a benzetmemiz bir tek teravih namazına izin verilmemesinden değil. 

Anlamıyorsunuz. Evinde Kur'an okuyan 3-5 kadına da baskın yapılıyor. Biz hepsini bildiğimiz için ona göre benzetme yapıyoruz. Yoksa bir olaya bakaraktan Türkiye Doğu Türkistan oldu demedik tabiki. Biz ne provokasyon yaptık ne de provokasyona geldik elhamdülillah. Biz sadece mücadelemizi veriyoruz, Ramazanı canlı tutmaya çalışıyoruz. Tabi ki bunun bir bedeli olacaktır. Ramazanın sönük geçmesini sağlamaya çalıştıkları çok açık görülüyor. 

İzmir'deki camilerde Çav Bella Marşının çalmasının provokasyon olmadığını, Mao'cu komünistlerin güç gösterisi olduğunu söyleyen Alparslan Hoca " Artık camilerden de marşlarımızı söyletiriz, güçlendik demek istiyorlar. Ama hiçbir şey görmek istemeyenler her şeye provokasyon diyorlar. Zaten herkes bunu hükümetin yaptırmadığını bilir. Dolayısıyla bu provokasyon değil, hükümetin üzerine kalırsa provokasyon olur. Hükümetin camiden şarkı söyleteceğine kimse inanmayacağı için bu provokasyon değil bu Komünist güçlerin bir güç gösterisidir. Ve yavaş yavaş toplumu buna alıştırmasıdır, camilerin hoparlörleri bi tek size ait değil biz de kullanırız demesidir." dedi.

Tüm bu yaşananların ve yasaklamaların üst üste konulduğunda ortada bir projenin varlığını gösterdiğini belirten Alparslan Hoca, tüm bu İslami faaliyetlere karşı yapılan baskılara tepki göstermeyenlerin hak taraftarı olamayacağını belirterek şunları söyledi:

Konferanslar yasaklanıyor, basın açıklamaları yasaklanıyor, evde Kur'an okuyanlar basılıyor, camide Kur'an okuyanlar basılıyor, evine bir hoş geldin Ramazan yazısı yazanların evine polis baskın yapıyor, itfaiye geliyor TEDAŞ geliyor, alıp götürülüyor, darp ediliyor, teravih namazı kılacam diyen 3-5 insana orada kılma tamam gidiyoruz demelerine rağmen darp ediliyor hem de öyle bir darp ediliyor ki ağzı burnu kırılıyor. Şimdi bunların hiçbirini görmüyor, onlara bir laf söylemiyorsan hak taraftarı değilsin demektir. Böyle yapanlara hesap sormayanlar hak taraftarı olamazlar. Hadise budur! Bir zincirin sadece son halkasıdır şu an da bir düşmanlık var ve bir susturmaya çalışma var, size ders verecez anlayışı var. Ama her seferinde de haksızlık yaptıkları için Allah onları rezil etmektedir. 




0 Yorum

Yorum Yaz