Alparslan Hoca'ya, "Atatürk'e Hakaret" iddiasıyla açılan davadan beraat!

Alparslan Hoca hakkında, başkasının yaptığı konuşmadan dolayı açılan dava 5'inci duruşmada beraatle sonuçlandı.

Alparslan Hoca'ya, "Atatürk'e Hakaret" iddiasıyla açılan davadan beraat!
10 Haz 2021 12:53:28

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca hakkında, "Atatürk'e hakaret" suçlamasıyla açılan mahkeme sonuçlandı. Görüntü ve ses kayıtlarında konuşan kişinin kendisi olmadığı anlaşılmasına rağmen yaklaşık 1.5 yıldır devam eden dosyadan beraat aldı.

Alparslan Hoca'nın, 2 Nisan'da Adana Adliyesi ile karakolda verdiği ses ve görüntü örneklerini yetersiz bulan Adli Tıp Kurumu, alınan kayıtları tekrardan incelemek üzere İstanbul'a sevk etmişti. Bugün görülen duruşmada verilen kararla mahkeme sona erdi.

Alparslan Hoca'dan alınarak Adana Adli Tıp Kurumunda incelenen ses ve görüntü kayıt örneklerinin sonucu şu şekilde raporlandı:


Adana 28'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada hakimin, "Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması" maddesinden beraat vermesi beklenirken "Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması" maddesinden vermesi dikkat çekti.

'Devlet içerisinde benimle uğraşan bir çete var!'

"Son zamanlarda solcu ve Atatürkçü insanlar da bana sempati duymaya başladı. Bu videonun amacı onları benden soğutmaktır" diyen Alparslan Hoca:

"Devlet içerisinde benimle uğraşan bir çete var. Amaçları beni kendilerine biat ettirmektir. Ben olmadığım belli olan bir video üzerinden mahkemem uzatıldıkça uzatılıyor.  Benim mahkemeden isteğim bu zulme son  vermesidir, duruşmalardan bağışık tutulmak istiyorum" ifadesini vemişti.

Başkasının "Atatürk'e Hakaret" Ettiği Konuşma Sebebiyle Yargılanan Alparslan Hoca, Skandal Mahkemeyi Değerlendirdi! Başkasının "Atatürk'e Hakaret" Ettiği Konuşma Sebebiyle Yargılanan Alparslan Hoca, Skandal Mahkemeyi Değerlendirdi!



0 Yorum

Yorum Yaz