Alparslan Kuytul Hoca'dan Ramazan Kültürünü Canlandırmaya Yönelik Önemli Tavsiyeler!

Alparslan Kuytul Hoca, Ramazan kültürünün bilerek öldürülmeye çalışıldığını belirterek Ramazan atmosferini canlandırmaya yönelik tavsiyelerde bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Ramazan Kültürünü Canlandırmaya Yönelik Önemli Tavsiyeler!
02 Mayıs 2020 15:55:47

Her cuma canlı yayın üzerinden gerçekleştirilen 'Ramazan Hasbihali' programında konuşan Alparslan Hoca, dün yaptığı açıklamada, Ramazan kültürünün, Koronavirüs gerekçesiyle kötü niyetliler tarafından bitirilmeye çalışıldığını söyleyerek, herkesi Ramazan kültürünü canlandırmaya davet etti. 

23 Nisan kutlamalarının Koronavirüse rağmen yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Alparslan Hoca, Ramazan heycan ve atmosferinin de canlandırılması gerektiği vurgusu yaparak bazı somut tavsiyelerde bulundu.

 "Virüsü bahane eden bir takım derin güçler, Ramazan kültürünü kaldırıyorlar. O yüzden ben diyorum ki; Ramazan kültürünü canlandıralım." ifadelerini kullanan Alparslan Hoca'nın, Ramazan kültürünün canlandırmaya yönelik verdiği tavsiyeler şu şekilde;

Çocuklarımız evimizdeki bir köşeyi süsleyebilir. “Hoş geldin Ramazan ayı” gibi süslemeler, balonlar asılabilir. Böyle etkinliklerle çocuklarımıza Ramazan kültürünü aşılamalıyız.

Ramazan kültürü devam etmelidir. Evlerimizin kapısına “Hoş geldin Ramazan” ya da ayet, hadis yazılabilir. Ramazan’ı temsil eden kandiller asılabilir.

Evlerimize brandalar asalım. Bunun için de süslemeler yapalım. Evlerin balkonlarına “Hoş geldin Ramazan” yazılı brandalar, vb. ayetler, hadisler kandiller asılsın

Araçların uygun yerlerine Ramazan'la ilgili çıkartmalar bastırılıp asılabilir. Bazı uygun yerlerde caddelere “Hoş geldin Ramazan brandaları” iş yerlerinin camlarına Ramazanı hatırlatan görseller asılabilir. 

Her ne kadar toplumu çok korkuttularsa da yine de korkmayarak komşulara bir tabak yemek gönderin, Ramazan atmosferini yaşatalım.





0 Yorum

Yorum Yaz