Alparslan Hoca: “Devlet Kemalizm’i Güçlendirme Konusunda Harekete Geçmiş Gibi Görünüyor”

Aydın’da sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal’e hakaret içerikli yorumlar paylaştığı iddia edilen bir vatandaşın tutuklanması kamuoyunda tartışma yaratırken Alparslan Hoca, son dönemde benzer tutuklamaların artmasına dikkat çekti.

Eklenme Tarihi: 01 Ara 2025
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 01 Ara 2025
Alparslan Hoca: “Devlet Kemalizm’i Güçlendirme Konusunda Harekete Geçmiş Gibi Görünüyor”

“Mustafa Kemal Eleştirilince Tutuklama? Demokrasi Nerede?”

Alparslan Hoca, son dönemlerde Atatürk’e yönelik eleştiri ve yorumlar nedeniyle gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların arttığını belirterek bunun bilinçli bir siyasi atmosfer oluşturma çabası olabileceğini ifade etti.

“Sanki bir yerlerde karar verilmiş ve Kemalizm’i güçlendirmeye çalışıyorlarmış gibi bir hava var. Kimsenin Mustafa Kemal hakkında konuşmasını istemiyorlar. Ayrıca hükümeti zor duruma düşürmek istercesine bir süreç yürütülüyor.” diyen Alparslan Hoca, bu uygulamaların demokratik değerlerle bağdaşmadığını vurguladı.

“Hakaret Dosyalarında Ceza Para Cezasına Dönüyor; Ama Konu Atatürk Olunca Hemen Hapis”

Hakaret davalarında yeni yasal düzenlemeler gereği cezaların büyük ölçüde para cezasına dönüştüğünü hatırlatan Alparslan Hoca, sıradan vatandaşlar arasındaki hakaret suçlarında dahi hapis cezasının uygulanmadığını belirtti:

“Birisi anana küfretse hâkim 3-5 bin TL ön ödeme belirliyor ve dosya kapanıyor. Bu para da mağdura değil devlete gidiyor. Ama konu Cumhurbaşkanı ya da Mustafa Kemal olunca anında hapis cezaları geliyor. Bu nasıl eşitlik?”

Adaletin herkese aynı şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Alparslan Hoca, eşitlik ilkesinin açıkça ihlal edildiğini söyledi.

“AKP Bu Tuzağı Görmeli”

Atatürk ile ilgili cezalardaki artışı siyasi bir operasyon olarak nitelendiren Alparslan Hoca, bunun AKP tabanında rahatsızlık oluşturmak amacıyla yapılıyor olabileceğini ifade etti:

“AKP döneminde Atatürk nedeniyle verilen ceza sayısını artırarak hükümeti kendi seçmeninin gözünde zor duruma düşürmek istiyor olabilirler. AKP bu tuzağı fark etmeli ve gereğini yapmalıdır.”Aydın’da sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal’e hakaret içerikli yorumlar paylaştığı iddia edilen bir vatandaşın tutuklanması kamuoyunda tartışma yaratırken, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, son dönemde benzer tutuklamaların artmasına dikkat çekti.