Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Terör İftirası Atanları Utandıracak Açıklama! - 1

Terör propagandası suçlamasıyla bugün mahkemesi olan Alparslan Kuytul Hocaefendi birçok terör saldırısında olduğu gibi geçtiğimiz yıl Adana valiliğine gerçekleştirilen bombalı saldırıyı da kınamış ve lanetlemişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Terör İftirası Atanları Utandıracak Açıklama! - 1
01 Kas 2018 15:58:25

Alparslan Kuytul Hocaafendi geçtiğimiz yıl Adana valiliğine gerçekleştirlen terör saldırısnı kınayarak bu tür saldırların lanetlenmesi gerektiğini belirtti. Bugüne kadar birçok terör saldırısını kınaması hatta lanetlemesi ve caiz olmadığını defaatle belirtmesine rağmen bügün terör propagandası suçlamasıyla mahkemesi var. Hocaefendinin her defasında terörle bir alakası olmadığını ve asla kabul etmediğini söylemesine rağmen terör propagandası ile suçlanması; “ defaatle terörü lanetlediği konuşmaları görmezden mi geliniyor?” sorusunu akıllara getirdi.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 25 Kasım 2016’da Adana valiliğine gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası açıklaması;


Bu tür saldırıları lanetlemek zorundayız. Böyle bir mücadele olamaz. Bunu kim yapmış bilmiyorum ama yaptığı şey caiz değil. Böyle bir dava olamaz, böyle bir mücadele yöntemi olamaz ben bunu yıllardan beri söylüyorum; hakkını isteyenler hakkını isteyebilir, hakkını savunabilir tabi hakkıysa. Ben defalarca söyledim böyle eylemler caiz olamaz. Kim yapıyorsa yapsın, hakkımı aramak için böyle yapıyorum diyorsa hak böyle aranmaz.

Masum insanlar öldürülerek hak aranmaz. Asker, polis öldürülerek hak aranmaz.

O bombayı patlatan kişinin o sıra da annesi babası orada olsaydı bombayı patlatır mıydı acaba? Kardeşi olsaydı, hanımı olsaydı, çocuğu olsaydı patlatabilir miydi?  Başkasının ki patlıcan mı herkesin ki can. Kendisinin anası, babası, oğlu, kızı olsa patlatamıyor. Başkasının ki olunca nasıl patlatıyor? Böyle bir yöntem caiz olamaz. Çözüm süreci bitirildiği zaman" Bak, çok insan ölür" demiştim. Çözüm süreci bittikten sonra da 10.000’den fazla insan öldü. Türkiye'nin güney doğusu adeta savaş alanına döndü dağlarda öyle, şehirler de öyle. O saldırıda ve ona benzer bütün saldırıların hepsinde ölen Müslüman kardeşlerimize Allah rahmet eylesin ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin terör iftiralarını çürüten açıklamalarını istifadenize sunmaya devam edeceğiz...



0 Yorum

Yorum Yaz