Altun: ABD'ye destek olmaktan memnuniyet duyduk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesini değerlendirdi: Türkiye Cumhuriyeti olarak NATO müttefikimiz ABD'nin eli kanlı bir teröristi adalete teslim etme çabalarına destek olmaktan memnuniyet duyduk.

Altun: ABD'ye destek olmaktan memnuniyet duyduk
27 Eki 2019 20:50:39

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IŞİD’in lideri Ebubekir el Bağdadi’nin İdlib’deki Amerikan operasyonu sonucunda ölü ele geçirilmesi hakkında “Türkiye Cumhuriyeti olarak NATO müttefikimiz ABD’nin eli kanlı bir teröristi adalete teslim etme çabalarına destek olmaktan memnuniyet duyduk” dedi.

Bağdadi’nin ölümünü Reuters’a değerlendiren Altun, “DEAŞ karşıtı küresel koalisyonun bir üyesi olarak dost ve müttefiklerimizle birlikte teröristleri yenilgiye uğratmak için çok çalıştık. Terörle mücadelemiz sırasında babalarımızı, annelerimizi ve evlatlarımızı şehit verdik. Bugün Ebubekir el Bağdadi’nin sivil kurbanlarının yanı sıra dünyanın DEAŞ teröründen koruması için hayatlarını feda eden kahraman askerlerimizi anıyoruz” dedi.

Altun, “Teröristlerin önüne set çeken Türkiye, bundan sonra da terörün her türlüsüyle mücadele etmek için ABD ve diğer ülkelerle yakın iş birliğini sürdürecektir. Güçlerimizi birleştirmenin ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütlerini yenilgiye uğratmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz