Ankara Emniyeti, Atkı Takmanın Suç Olmadığını Ne zaman Kabul Edecek!

Ankara'da atkılarını çıkarmadıkları gerekçesiyle onlarca Furkan gönüllüsü gözaltına alındı. Atkı sebebiyle açılan tüm mahkemelerden beraat alınmasına ve suç unsuru olmadığı belgelenmesine rağmen Ankara Emniyeti'nin keyfi gözaltısı bu kadar da olmaz dedirtti.

Ankara Emniyeti, Atkı Takmanın Suç Olmadığını Ne zaman Kabul Edecek!
26 Kas 2019 18:04:41

Atkıya Tahammülsüzlük!

Üzerinde "Alparslan Kuytul'a özgürlük" yazılı atkı sebebiyle Ankara 'da yaşanan toplu gözaltı büyük bir hukuksuzluk olarak yorumlandı.

Atkı sebebiyle açılan Mahkemelerden Beraat

Atkı sebebiyle ülke çapında yüzlerce kişi gözaltına alınmış yine yüzlercesi mahkemelik olmuştu. Ancak atkı gerekçesiyle görülen tüm mahkemelerden beraat alınması, atkının suç olmadığını; gözaltıların ise keyfi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Atkı Gözaltına Tazminat!

Geçen aylarda atkı sebebiyle gözaltına alınan onlarca Furkan gönüllüsü ise açtıkları tazminat davasını kazanmış ve devlet hazinesi manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Tüm bu gelişmeler sonrası Ankara Emniyeti'nin basın açıklaması yapmak için bir araya gelen onlarca gönüllüyü tartaklayarak gözaltına alması "emniyet keyfi gözaltılardan ne zaman vazgeçecek?" sorusunu akla getirdi.

Suçu ve Suçluyu Övmek!

Atkılarını çıkarmayan gönüllüler, atkı üzerinde Alparslan Hoca'nın fotoğrafının yer alması sebebiyle suçu ve suçluyu övme iddiasıyla karşı karşıya kalıyor. Alparslan Hoca'nın kesinleşmiş bir mahkumiyeti olmamasına ve yargı süreci devam etmesine rağmen suçlu olarak gösterilmesi ayrı bir çelişki olarak yorumlanıyor.

Alparslan Kuytul Hocanın terör örgütleriyle hiçbir bağlantısının olmadığı ise MİT, KOM ve Emniyetin araştırma raporlarıyla belgelenmişti.





0 Yorum

Yorum Yaz