Babasının Mahkeme Sonucunu Adliye Önünde Bekleyen Çocuğa Para Cezası Kesildi

Tutuklu İslam alimi Alparslan Kuytul Hoca'nın reşit olmayan çocuğuna, mahkeme günü adliye önünde beklediği gerekçesiyle idari para cezası kesildi. Çocuğa kesilen skandal cezayı annesi, sosyal medya hesabından paylaştı.

Babasının Mahkeme Sonucunu Adliye Önünde Bekleyen Çocuğa Para Cezası Kesildi
17 Eyl 2019 16:17:37

Babayı Beklemenin Cezası 320 Tl

Alparslan Hocanın reşit olmayan çocuklarına karşı yapılan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce babasına özgürlük için boynunda atkıyla yürümesi sebebiyle mahkemelik olan çocuğun, bu kez babasının mahkeme sonucunu öğrenmek için adliye önünde beklemesi suç sayılarak 320 tl idari para cezası kesildi.

Babasının mahkeme sonucunu merak ederek adliye önünde beklemesi eylem kapsamına girdirilen çocuğa gelen cezayı annesi Semra Kuytul Hocahanım twetter hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Sindirme Operasyonun Belgesi

'İşte skandalın belgesi' diyerek yaptığı paylaşımda, bu cezanın susturma ve sindirme operasyonun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bu cezanın bir açıdan iyi olduğunu, son günlerde Furkan gönüllülerine gelen haksız cezalardan kendilerinin de nasiplendiğini belirten Hocahanım, "bu cezalar mücadelemize feda olsun" diyerek duygularını ifade etti.

"Acizsiniz!"

Yapılan samimi desteklere her an ceza keserek engel olmaya çalışanlara ise acizsiniz tepkisni veren Hocahanım, bu durum, bizleri sindirmek isteyenlerin acziyetinin ifşasıdır" kaydında bulundu.



Ne Olmuştu?

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Hocanın reşit olmayan iki çocuğuna, babalarına özgürlük talebiyle yaptıkları yürüyüş sebebiyle dava açılmış ve mahkeme tarihi 17 Ekim 2019'a verilmişti.
İki küçük çocuğa açılan bu mahkeme ise sosyal medyada sert tepkiyle karşılanmış ve çeşitli kesimlerden destek mesajları gelmişti.

İlgili Haber;

Babalarına Özgürlük İsteyen Alparslan Hocanın Çocuklarına Dava Açıldı!



0 Yorum

Yorum Yaz