'Cezaevlerinde yaklaşık 2 bin çocuk var'

Çocukların uğradığı hak kayıplarının önlenmesi için devletleri sorumluluk almaya çağıran Çocuk Hakları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989'da imzalandı.

'Cezaevlerinde yaklaşık 2 bin çocuk var'
20 Kas 2017 15:41:27

Altınbaş Üniversitesi'nin Mahmutbey Yerleşkesi'nde düzenlenen panel İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından organize edildi. Etkinliğin konuşmacılarından Sosyal Hizmet Uzmanı Mansur Seyitoğlu 'Devlet Korumasındaki Çocuklar', Altınbaş Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Giray Sözen 'Cezaevi ve Çocuk', Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı Öğretim Görevlisi Hülya Türk Çataloluk ise 'Aile ve Çocuk' başlıklı birer sunum gerçekleştirdi.

Cezaevinde olan çocuk sayısının fazlalığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Fulya Giray Sözen, "12-18 yaş arası cezaevinde olan çocuk sayısı 2 bin civarında. İşin daha trajik kısmı bu çocukların cezaevinde olma nedenleri. Suç işlediği veya suç işlediği şüphesi olduğu için yargılanmasına devam edilen çocukların dışında bir de annesiyle birlikte cezaevinde kalmak zorunda olan 0-6 yaş çocuklar var. Bu çocukların sayısı da 500 civarında. Bu rakamlar dünya geneline göre oldukça büyük. Rakamların trajikliğinin yanı sıra yaşanan hak kayıpları ve ihlalleri de kritik durumda" dedi.

ACI TABLONUN SEBEBİ

Ülkemizin kadınları, çocukları ve gelecek nesli güvence altında değil. Bu acı tablo, beşeri ideolojilerin getirdiği bir sonuçtur.  İçinde bulunduğumuz bu kötü halden kurtulmanın tek çaresi bu bozuk medeniyetin peşini bırakmak ve kendi medeniyetimize dönmektir. Çünkü İslam Medeniyeti’nde en üst şekilde değer verilerek insanların şerefine sahip çıkılmaktadır. Şanlı tarihimiz de bunun şahididir. 

 

Türkiye Nereye Gidiyor? -8

Rakamlarla Türkiye’nin Geldiği Nokta



0 Yorum

Yorum Yaz