Çocuklar İçin Hazırlanan İddianame Vicdanlara Dokundu

Babaları Alparslan Kuytul Hoca’ya özgürlük talebinde bulundukları için hakim karşısına çıkacak olan çocuklar hakkında hazırlanan iddianame vicdanlara dokundu.

Çocuklar İçin Hazırlanan İddianame Vicdanlara Dokundu
17 Eki 2019 00:00:00

Alparslan Kuytul Hoca’nın iki kızına, kendisi hakkında özgürlük talebiyle yürüdükleri ve pankart açtıkları gerekçesiyle açılan dava bugün görülecek.

Çocuklar hakkında hazırlanan iddianamenin bir kısmını sosyal medyada paylaşan Semra Kuytul Hocahanım, “Durum hakikaten inanılır gibi olmayınca hukukun geldiği noktayı göstermek açısından dava celb evraklarını ve iddianameden bir kesiti hatırlatayım. Daha önce de paylaşmıştım.” ifadelerini kullandı.

Sadece babalarına destek olmak istedikleri için yargılanacak çocukların sürüklendiği durum ise vicdanlara dokundu.

İşte hukuk garabeti olarak yorumlanan iddianamenin ilgili kısmı;

Babaları Alparslan Kuytul’a uygulanan adli işlemlerin haksız olduğunu düşündüklerinden farkındalık yaratma amaçlı bu yürüyüşü yaptıkları atkı, pankart ve dövizlerin de aynı amaçla açıldığı boyunlarında, bulunan atkıları her zaman taktıkları yürüyüşün planlı olmayıp bir çay buluşması sonrası yapıldığı, polisin müdahalesi olmadan dağıldıkları, çevreye zarar vermedikleri, slogan atmadıkları yetkili makamların alınmış izin veya bildirim bulunmadığı, bunun için izin ve bildirim gerekmediğini, suç olduğunu düşünmediklerinden bahisle suçlamayı reddettikleri

İlgili Haber;

Alparslan Hocanın Çocuklarına Dava Açılmasına Tepki Yağıyor!




0 Yorum

Yorum Yaz