Dünyada En Hızlı Büyüyen Din İslam

Washington merkezli kamuoyu araştırma şirketi Pew Research Center’in sonuçlarını açıkladığı bir araştırmaya göre İslam dini diğer tüm büyük dinlere oranla daha hızlı büyüyor.

Dünyada En Hızlı Büyüyen Din İslam
01 Mayıs 2017 10:41:25

Washington merkezli kamuoyu araştırma şirketi Pew Research Center’in çarşamba günü sonuçlarını açıkladığı bir araştırmaya göre İslam dini diğer tüm büyük dinlere oranla daha hızlı büyüyor. Araştırmada 2060 yılına kadar dünyadaki Müslümanların sayısının Hristiyanların sayısını yakalayacağı tahmin ediliyor. Hristiyanların sayısının da aynı dönemde artacağı belirtiliyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin verilerine göre 2015 yılında yaklaşık olarak Hristiyanlar dünya nüfusunun yüzde 31’ini (2 milyar 300 milyon), Müslümanlar da yüzde 24’ünü (1 milyar 800 milyon) oluşturuyordu.  Araştırma merkezi 2060 yılına kadar Müslümanların sayısının 3 milyara yükselip dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 31,1‘ini oluşturmasını, Hristiyanların sayısının da 3 milyar 100 milyona çıkıp dünya nüfusunun yüzde 31,8’ini oluşturacağını tahmin ediyor.

ATEİST VE BUDİSTLER İSLAM'LA ŞEREFLENİYOR

Araştırmalara göre dini bağları olmayan insanların sayısının da, yüzde 16’dan yüzde 12,5’e düşeceği belirtildi. Öte yandan, dini bağları bulunmayan kişilerin İslam dinine merakının daha fazla olduğu araştırmalarda dikkati çeken durum oldu. Araştırmada hepsinden önemlisi Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçişin büyük bir oranda olduğu, bu durumun Amerika ve Avrupalıları büyük endişeye düşürdüğü de ifade edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz