Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplüğe dönüştü

Siber zorbalıkların arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüş durumda. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye'yi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceklerini söyledi.

Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplüğe dönüştü
10 Şub 2020 16:12:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi açılış töreninde konuştu.

Siber saldırıların artık devletler düzeyine kadar çıktığını belirten Erdoğan, "Türkiye de saldırılara hedef oluyor. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır" dedi.

Erdoğan yerli 5G altyapısını kurmak için tüm firmaların hızlı ve etkin şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz" diye konuştu.

'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı'

Türkiye'yi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Teknoloji bağımlılığı nedeniyle 'modern köleler'e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız'

Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır.

Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz. İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022'de uzaya göndermeyi planlıyoruz.

Siber saldırılara konvansiyonel sistemlerle veya yöntemlerle karşı koymaya kalkmak, kurşunu kağıtla durdurmaya çalışmak gibidir.

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımı giderek daha çok önemli hale gelmeye başladı. Teknoloji bağımlılığı bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta 'modern köleler'e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız.

Siber zorbalıklar artıyor. Sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüş durumda. Buna izin vermeyeceğiz.

İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu ve her türlü hakkının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız.

'Ülkemizi bu kabus ikliminden çıkartmakta kararlıyız'

Ülkemizi yalan haberin, iftiranın, hakaretin, tehdidin, dolandırıcılığın, provokasyonların adeta bir çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bu kabus ikliminden çıkartmakta kararlıyız. Daha 2007 yılında başbakanlığım döneminde, bu konuda gereken önlemlerin alınmasını talep etmiştik ancak aradan geçen bunca zamana rağmen henüz işe yarar bir hukuki ve teknik altyapı oluşturamadığımızı da üzüntüyle görüyoruz.

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımızla, ilgili kurumlarımız tarafından bu çerçevede yürütülen hazırlıkların süratle neticelendirilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızı da özellikle çocuklarımızı korumak için güvenli internet hizmetlerinden daha çok faydalanmaya davet ediyorum.



0 Yorum

Yorum Yaz