İslam düşmanı Wilders'in koruması köstebek çıktı

Hollanda'da Müslüman karşıtı politikalarıyla bilinen aşırı sağcı lider Geert Wilders'ın koruma ekibinden bir kişi gözaltına alındı.

İslam düşmanı Wilders'in koruması köstebek çıktı
23 Şub 2017 09:18:48

Hollanda'da aşırı sağcı lider Geert Wilders'ı korumakla görevli güvenlik görevlilerinden biri gözaltına alındı. Güvenlik görevlisinin, Wilders'ın bulunduğu yeri Hollanda'daki Faslıların oluşturduğu bir çeteyle paylaştığı suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Hollanda'da kraliyet ailesini, diplomatları ve yüksek profilli siyasetçileri korumakla görevli DBB biriminde görev yaptığı belirtilen güvenlik görevlisinin Fas asıllı olduğu belirtildi.

WİLDERS: BU KABUL EDİLEMEZ

Wilders, olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "DBB'ye gözü kapalı güvenemeyeceksem, işlevlerimi yerine getiremem. Bu kabul edilemez." dedi.

Polis sözcüsü, güvenlik görevlisinin 'gizli polis bilgilerini paylaşmak' suçlamasıyla gözaltına alındığını doğrularken, Ulusal Polis Şefi Erik Akerboom, Wilders'ın hayatının tehlikede olduğuna inanmadığını ve gözaltına alınan ismin koruma ekibinden olsa da Wilders'a en yakın isimlerden biri olmadığını belirtti.

Müslüman karşıtı politikalarıyla tanınan Wilders, iktidara geldiği takdirde ülkedeki Faslıların sayısını azaltma vaadinde bulunmuştu. Wilders bu vaadi nedeniyle yargılandığı davada, nefret suçundan dolayı ceza almıştı.

 

 


0 Yorum

Yorum Yaz