İsrail polisi Mescid-i Aksa’da 5 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da, Cuma namazı sonrası 5 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’da 5 Filistinliyi gözaltına aldı
08 Eki 2021 18:21:38

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin, İsrail mahkemesinin Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesini protesto etmek için Mescid-i Aksa'da düzenlenen gösteri sonrası 5 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Filistinli gençlerin Harem-i Şerif’teki Kubbetu’s Sahra Mescidi çevresinden gözaltına alındığı belirtilirken, İsrail polisinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Bir grup Filistinli, Cuma namazı sonrası, İsrail mahkemesinin kararını Mescid-i Aksa'da düzenledikleri gösteriyle protesto etmişti.

NE OLMUŞTU?

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri "baskın" olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini belirtiyor.

Son olarak, Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen "Arutz Sheva" gazetesinde 6 Ekim'de yer alan haberde, İsrail'in Kudüs'teki Sulh Mahkemesi'nin Yahudilerin Harem-i Şerif'te "sessizce yaptıkları ibadetin" suç sayılmayacağına hükmettiği ve bunun bir "ilk" olduğu belirtilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz