Jeffrey: İdlib'de Türkiye'ye yardım için NATO'yla görüşüyoruz

Jeffrey: İdlib'de Türkiye'ye yardım için NATO'yla görüşüyoruz
10 Mar 2020 20:24:41

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rusya ve Suriye hükümetinin İdlib’de kalıcı ateşkes sağlanmasında çıkarı olmadığına inandığını söyledi. ABD’li temsilci, Türkiye’ye askeri destek için neler yapılabileceği hakkında NATO’yla görüştüklerini de açıkladı.

‘TÜRKİYE’YE KARA DESTEĞİ GÜNDEMDE DEĞİL’

Brüksel’deki NATO karargâhında yaptığı görüşmelerin ardından ABD’nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield ile bir basın toplantısı düzenleyen Jeffrey, ‘Türkiye’ye yardım açısından kara desteğinin gündemde olmadığını, havadan neler yapılabileceğini incelediklerini’ söyledi. ABD’li temsilci, “Kara birliklerini dışlayabiliriz. NATO’nun neler yapabileceğine bakıyoruz. Her şey masada” diye konuştu.

Jeffrey, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri konusundaki tavrını ‘netleştirmesi’ gerektiğini de söyledi.

‘ATEŞKES İHLAL EDİLİRSE YAPTIRIM DEVREYE GİREBİLİR’

Rusya ve Suriye’nin İdlib’in tamamını almak istediği görüşünü paylaşan Jeffrey, Suriye hükümetinin operasyonlarına yeniden başlaması halinde ABD ile Avrupalı müttefiklerinin bu duruma hızla belirli önlemler ve muhtemel yaptırımlar yoluyla yanıt vereceğini de belirtti.

Etiketler:   Abd


0 Yorum

Yorum Yaz