Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağışa dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 bölgede 15 il de sağnak yağış uyarısında bulundu

Meteoroloji'den uyarı: Sağanak yağışa dikkat!
12 Haz 2022 08:37:15

Meteoroloji'den uyarı: 6 bölgede 15 il 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelerine göre, bugün yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 6 bölgede yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerdeki 15 ile ise, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar uyarısı geldi.

Meteoroloji'den bölge bölge hava tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdumuzun parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-6 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiği aktarıldı. 

Rüzgarın, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz