Milli Görüş'ün çınarlarından M. Esat Kılaç vefat etti

Hatay Erzin'de Milli Görüş'ün bayraktarlığını yapan Esat Kılaç 96 yaşında vefat etti.

Milli Görüş'ün çınarlarından M. Esat Kılaç vefat etti
19 Nis 2021 10:07:26

Milli Nizam Partisi'nin kuruluş sürecinden itibaren Milli Görüş davasının yılmaz savunucularından olan Esat Kılaç, Erbakan Hoca'nın dostlarındandı.

Merhum Necmettin Erbakan'ın 1969 yılında başlattığı Bağımsızlar Hareketi'nden itibaren Merhum Necmettin Erbakan ile beraber hareket etti. Milli Görüş lideri, bölgede teşkilatlanma ve seçim çalışmalarını beraber yürüttükleri Esat Kılaç'ın evinde misafir olurdu.

Kılaç, Milli Nizam Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak yer aldı ve Hatay İl Teşkilatının kurulmasında aktif rol aldı. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinde ilçe başkanlığında çeşitli görevlerde bulundu.

Hatay Erzin Belediye Başkan adayı ve Hatay Milletvekili adayı oldu. Milli Görüş partilerinde 40 yıl boyunca Hatay Delegeliği görevlerini yürüten Kılaç, aynı zamanda Milli Gazete sevdalısı idi.

40 yıl boyunca Milli Gazete'nin Erzin'de temsilciliğini yaptı. Bölgenin tanınmış âlimlerinden Kazanlı Hoca Mansur Kılaç'ın oğlu olan Esat Kılaç hayırsever kişiliği ve yılmaz Milli Görüş dava eri olarak biliniyordu.

Bir süredir çeşitli sağlık problemleri ile karşı karşıya olan Kılaç 96 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Etiketler:   ESAT KILAÇ


0 Yorum

Yorum Yaz