TEL AVİV — İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin İran’a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı son açıklamada, Tahran rejimini hedef alan sert ifadeler kullandı. Netanyahu, İran yönetiminin “neyle karşı karşıya olduğunu ya da bundan sonra başına ne geleceğini bilmediğini” öne sürdü.
İşgalci İsrail’in tarihin en büyük askeri operasyonlarından birini sürdürdüğünü söyleyen Netanyahu, İran rejiminin ciddi bir zayıflama sürecine girdiğini savundu. “Savaşımız İran halkına değil, bu halkı yıllardır baskı altında tutan zalim rejime karşıdır” diyen Netanyahu, İsrail’in nihai amacının “İran tehdidini tamamen ortadan kaldırmak” olduğunu kaydetti.
Netanyahu ayrıca, İran’da yaşanacak gelişmelerin halk için bir dönüm noktası olabileceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu, İran halkı için bir fırsattır. Özgürlüğe kavuşmaları ve baskıcı rejimi geride bırakmaları için tarihi bir an yaşıyorlar. Onların da bu dönemi değerlendirerek özgürlük hedeflerine ulaşmaları gerekir.”
Netanyahu’nun bu açıklamaları, İsrail’in İran topraklarına yönelik geniş kapsamlı hava saldırıları düzenlediği günlere denk gelirken, bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasına neden olacağı yorumları yapılıyor.