Rumeysa Sarısaçlı ‘Vicdan Konvoyu’ Hakkında: Sonuç Alıcı Çalışılmalı

Eğitimci-Yazar Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım, Cumartesi günü bayanlara yönelik yapmış olduğu tefsir dersini internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirmeye başladı. Hocahanım, Tefsir Dersi sonunda internet üzerinden kendisine yöneltilen “Esed'in işkencesinden geçen kadınlara yapılan zulüm her geçen gün artıyor. Bu sebeple Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tepki amaçlı kalkan 'Vicdan Konvoyu' hakkında ne düşünüyorsunuz? ” sorusuna cevap verdi.

Rumeysa Sarısaçlı ‘Vicdan Konvoyu’ Hakkında: Sonuç Alıcı Çalışılmalı
10 Mar 2018 19:44:17

Eğitimci-Yazar Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım Cumartesi günü bayanlara yönelik yapmış olduğu tefsir dersini internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirmeye başladı. Tefsir Dersi sonunda internet üzerinden gelen soruları cevaplandıran Hocahanım, Suriye’de kadınlara yapılan zulme tepki amaçlı Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kalkan ‘Vicdan Konvoyu’nu değerlendirirken; gerçekten sonuç alıcı çalışılarak Müslümanların güçlenmesi, eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bilinçli, eğitimli bir halk kitlesinin gerçek güç olduğunu vurgulayan Hocahanım, “gerçek güce ulaşılmadıkça, kendimizi güçlü saymayalım” dedi.

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım’ın Açıklamasının Tamamı;

Bu vicdan konvoyu bazı kardeşlerimizin ‘acaba bir faydamız olur mu’ düşüncesiyle yaptıkları bir girişim.  Bu tür kardeşlerimiz böyle noktalarda çalışıyorlar. Elbette ki Suriye'de zindanlarda yaşayanlara üzülmemek, kahrolmamak elde değil.

İnsan, keşke gerçekten güçlü olsaydık diyor. Güçlü olmak, esip gürlemek demek değil. Lafla güç gösterisi, güç değildir. Komedidir. Lafla güç gösterisi olmaz. Gerçekten güçlü olmak sonuç almaktır.

İnsan, keşke gerçekten güçlü olsaydık ve gidip Suriye zindanlarındaki mazlumları kurtarabilseydik, o zindanların kapılarını açabilseydik diyor. O kadınları, çocukları, erkekleri… Erkeğin canı can değil mi? Bir sürü erkek işkence görüyor orada. Çöpe dönmüşler, ne ekmek, ne yemek verilmiyor. İnsan kahroluyor. İşte o zaman diyorsun; keşke gerçekten güçlü olsaydık. Öyle lafla değil. Ve elimiz oralara ulaşabilseydi diyorsun.

Şimdi bu kardeşlerimiz belki bir faydamız olur diye böyle bir girişimde bulundular. Bilmiyorum, inşallah faydası olur. İnşallah sonuç alıcı olur. Ama gerçekten sonuç alıcı çalışmak daha farklıdır. Bunun ötesidir. Buda olur, olmalı ama bunun ötesinde Müslümanlar güçlenmeli, eğitilmeli, bilinçlendirilmeli. Bilinçli, eğitimli bir halk kitlesi gerçek güçtür. O gerçek güce ulaşılmadıkça, kendimizi güçlü saymayalım.

Gerçek güce ulaşıldığı zaman, Allah'ın izniyle bir uçtan başlanarak bu zulümlerin halledileceği görülecektir. Ama gerçek güce ulaşılamazsa, eğitimli halk kitleleri oluşturulmazsa bu zulümler artarak devam edecektir.



0 Yorum

Yorum Yaz