'Rusya, İngiltere için tehdit'

İngiltere iç istihbarat servisi MI5'in görevdeki bir başkanı, teşkilatın 107 yıllık tarihinde ilk kez bir gazeteye röportaj vererek, gördüğü "Rusya tehdidini" anlattı.

'Rusya, İngiltere için tehdit'
01 Kas 2016 09:20:24

Guardian Gazetesi'ne konuşan MI5'in 54 yaşındaki başkanı Andrew Parker, Rusya'nın birçok gelişmiş araç kullanarak Birleşik Krallık'ı hedef aldığını söyledi.

Parker, tüm dikkatlerin Irak Şam İslam Devleti'nde (IŞİD) olduğu bir dönemde, belirli ülkelerin gizli operasyonlarının arttığını, bunların içinde en dikkat çekeninin ise Rusya olduğunu ifade etti ve "Rusya, Avrupa'da ve İngiltere'de iş üzerinde. MI5 olarak bizim görevimiz de bunun önüne geçmek" dedi.

İngiltere iç istihbarat servisi başkanı, "Rusya tehditi" olarak tanımladığı durumun neleri kapsadığını da Guardian gazetesine açıkladı:

"Rusya, giderek kendini daha fazla "batı karşıtı" olarak tanımlamaya ve buna uygun hareket etmeye başladı. Bunun emarelerini Ukrayna ve Suriye'de açıkça görebilirsiniz. Ama Rusya'nın görünmeyen alanda siber - tehdit olarak da çok sayıda faaliyeti bulunuyor. Birçok devlet organı aracılığıyla, mevcut dış politikasını agresif bir şekilde yaymaya çalışıyor. Bunu yaparken de, propaganda, ajanlık faaliyetleri ve siber saldırı yöntemlerini kullanıyor"

Rusya'nın İngiltere'de çok sayıda ajanı olduğunu da söyleyen Andrew Parker, bu ajanların, asker sırlardan, endüstri projelerine ve dış politikaya kadar gizli bilgilerin peşinde olduğunu ifade etti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz