Sağlık Bakanı’ndan corona açıklaması: 2 bin şüpheli vaka incelendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de corona virüs vakaları olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. 2 bin şüpheli vakadan numune alındığını, hepsinin temiz çıktığını belirten Koca, yurt dışından dönenleri de uyardı: 14 gün boyunca evden çıkmayın. Herhangi bir sağlık kurumundan rapor alabilirsiniz.

Sağlık Bakanı’ndan corona açıklaması: 2 bin şüpheli vaka incelendi
09 Mar 2020 17:26:00

Türkiye’de corona virüs vakası olduğu iddialarını yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi:

* İran karantinada geç kalmasaydı, bölgeye yayılmayacaktı. Önlemler yeterli olmadığı için 106 ülkeye yayıldı. Biz de önlemlerde gecikseydik İtalya gibi olabilirdik. Avrupa’da tedbirsizlik daha büyük sorunlara yol açacaktır.

* Tedbirsizlik yüzünden virüs ülkemizin etrafını kuşattı. Şu an tespit edilmiş bir vakamız yok. Şüpheli hastası sayında artış var. 2 binin üzerinde vakadan numune alınıp bakıldı ama virüs çıkmadı.

* Yurt dışından gelen vatandaşlarımız 14 gün evden çıkmamaya dikkat etsin. Virüs gelecekse yurt dışına giriş çıkıştan gelecek. Virüsün olduğu ülkelere seyahatler ertelenmelidir.

* Yurt dışından gelen tüm vatandaşlarımız sağlık kurumundan 14 günlük rapor alabilir. Pasaportlarını göstermeleri yeterli olacaktır.



0 Yorum

Yorum Yaz