Semra Hocahanım'dan İslami Konferansı Engellemek İsteyen Ümraniye Belediyesi'ne Tepki: Hepinize Yazıklar Olsun!

Semra Kuytul Hocahanım, Ümraniye’de gerçekleştireceği “Ümmetimizin Hali ve Mesuliyetimiz” konulu konferansın yapılacağı salon sahibinin, AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından baskı ve tehdit edildiğini paylaştı.

Eklenme Tarihi: 20 Ara 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 20 Ara 2025
Semra Hocahanım'dan İslami Konferansı Engellemek İsteyen Ümraniye Belediyesi'ne Tepki: Hepinize Yazıklar Olsun!

Furkan Hareketi hocalarından Semra Kuytul Hocahanım'ın, İstanbul Ümraniye'de yapacağı 'Ümmetimizin hali ve mesuliyetimiz' konulu konferans, belediye yetkililerince tehdit ve baskılarla engellenmek istendi.

Semra Hocahanım'ın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre salon sahibi, Ümraniye Belediyesinin üst düzey yetkilileri tarafından ruhsatının iptal edileceği tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. Belediye yetkilileri, bu tehditle salon sahibini programı iptal etmeye zorladı.

Konferans salonunun önünde yoğun polis ablukası oluşturulurken, kadınlar arasında gerçekleştirilecek olan İslami bir programın, belediye eliyle ve tehdit yoluyla engellenmeye çalışılmasına tepki gösteren Semra Kuytul Hocahanım, yaşananların hukuksuz, keyfi ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Hocahanım; "Salon çevresinde adeta polis yığınağı yapılması, engellemenin arkasındaki iradenin kim olduğunu açıkça ortaya koydu." dedi.

Yapılan müdahalenin, inanç özgürlüğüne, toplantı ve ifade hürriyetine yönelik açık bir saldırı olduğu değerlendirilirken programın başka bir salonda gerçekleştirildiği aktarıldı.