Trump'ın Yakın Çevresi: "İtiraf Etti, Kaybediyor"

ABD merkezli haber sitesi Politico'ya konuşan Trump'a yakın üç isim Başkan'ın seçim yarışını kaybetmekte olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Trump'ın Yakın Çevresi: "İtiraf Etti, Kaybediyor"
30 Haz 2020 14:41:38

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs pandemisine ve ülke genelini kasıp kavuran ırkçılık karşıtı gösterilere verdiği yanıta yönelik yaygın eleştiriler sonrası, başkanlığının en zor dönemlerinden birini yaşıyor.

Trump, geçen hafta Oklahoma'nın Tulsa kentinde mart ayından bu yana yaptığı ilk mitingin de arenayı dolduramamıştı. ABD merkezli Politico sitesi ise Trump'ın başkanlık yarışını kaybetmekte olduğunu sonunda kabul ettiğini yazdı.

Haber sitesine konuşan Trump'a yakın 3 kaynağın aktardığına göre Trump, mart ayından sonra ilk kez yaptığı Tulsa mitinginde binlerce koltuğun boş kalması sonrası istemeyerek de olsa bu durumu kabullendi.

Gidişatı düzeltmek için arka planda ekibiyle birlikte bir dizi adım attığı belirtilen Trump'ın, kampanyasında daha kişisel bir rol üstleneceği ve ekibe daha fazla insan ekleme konusunda açık olduğu ifade edildi. 

Trump'ın damadı Jared Kushner'inde kampanyada daha aktif bir rol üstlenmesi bekleniyor.


Politico, Tulsa mitingindeki başarısızlıktan içeride Trump'ın kampanyasını yöneten Brad Parscale'in suçlandığını, bazı Trump yandaşlarının Parscale'ı tutarlı bir kampanya yürütememekle itham ettiğini belirtti.

Ancak Trump'a yakın kişiler Başkan'ın Parscale'ın görevinin şimdilik güvende olduğunda ısrar ettiğini de söyledi.

Trump Fox News'tan Sean Hannity'e geçen perşembe verdiği röportajda da, ikinci dönem seçilmesi halinde neler yapacağına ilişkin soruya tatmin edici olmayan yanıtlar vermişti.

Seçimi Demokratlar'ın başkan adayı Joe Biden'a karşı kaybedebileceğini örtük şekilde kabul eden Trump "Biden belki başkanınız olacak çünkü bazı kişiler beni sevmiyor" ifadelerini kullanmıştı

"Trump yakın tarihteki ABD başkanlık seçimlerindeki en kötü yenilgilerden birini almanın kıyısında"

Politico, Trump'ın hala gidişatı tersine döndürmek için hala şansı olsa da Başkan'a yakın isimlerin bunun için Trump'ın kampanyasında yeni bir yön bulması gerektiğini vurguladığını belirtti.

Trump'ın eski siyasi danışmanı Sam Nunberg "Şu anki gidişatta Başkan Trump, yakın tarihteki başkanlık seçimleri arasındaki en kötü yenilgilerden birini almanın kıyısında" dedi.

CNBC ve New York Times/Siena'nın geçen hafta Trump'ın, Biden'ın yüzde 40 oranında gerisinde olduğunu gösteren ulusal ölçekli anketlerini işaret eden Nunberg, "Eğer rakamlar iki hafta içinde yüzde 35 oranına doğru erirse, Başkan Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak yarışmayı sürdürüp sürdürmeyeceğini yeniden düşünmek zorunda kalacak" dedi.

Ancak kampanya ekibinin arka plandaki girişimleri Cumhuriyetçilerden Trump'ın kişisel performansına gelen eleştirileri engelleyemiyor.

Trump'ın favorilerinden Fox News sunucusu Tucker Carlson bu hafta Trump'ın seçimleri kaybedebileceğini belirtirken, Trump'ın müttefiki bir diğer isim, Güney Karolayna Senatörü Lindsey Graham gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan'ın yarışı "daha çok politika ve daha az kendi karakteriyle" şekillendirmesi gerektiğini söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz