Zulmün 550. Günü de Geride Kaldı!

Mazlumları cesurca savunmasıyla tanınan İslam alimi Alparslan Kuytul Hoca'nın haksız tutukluluğu 550. gününde.

Zulmün 550. Günü de Geride Kaldı!
13 Ağu 2019 21:10:03

Alparslan Kuytul Hoca'nın 8 Şubat 2018 itibariyle başlayan haksız tutukluluk zulmü, bugün(13 Ağustos) 550. gününü geride bıraktı.

Tevhidi söyemi ile öne çıkan İslam âlimi, 550 gündür Bolu F Tipi Kapalı cezaevinde demir parmaklıklar arkasında tutulmaya devam ediyor.

Tutukluluğunun üzerinden 550 gün geçen Alparslan Hoca hakkında  ispatlanmış en ufak bir suç dahi bulunmamasına rağmen tutukluluk süresinin uzatılmış olması ise bir hukuk garabeti olarak yorumlanıyor.

Yaşadığı tutukluluk zulmünün 311 günü, ağır tecrit altında geçiren Hoca, ilk günden itibaren tüm sosyal faaliyetlerden men edilerek; spora çıkma, diğer tutuklularla sohbet etme, kütüphaneye ve avluya çıkma haklarından da mahrum bırakıldı.

İlk günden itibaren tutukluluğunun gerçek sebebinin; ülkemizde oluşmaya başlayan ‘legal’ islami yapılanmaların önüne geçmek, hareket alanlarını daraltmak ve tevhidin hakikatlerini anlatanlara gözdağı vermek olduğu, vicdan sahibi herkes tarafından bilinen Hocanın tutuklu yargılandığı dosyanın 3. duruşması ise 22 Ağustos'ta görülecek.

Ancak tüm baskı ve engellemelere rağmen Alparslan Hoca'nın tevhidi ve hakikatleri konuşmaya devam etmesi dikkat çekiyor.

Bir yıllık tutukluğunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye edilmesinden saatler sonra tekrar tutuklanan Hocanın bu süre zarfında eşi Semra Kuytul'a 9, 15 ve 16 yaşındaki iki kızına da birer mahkeme açıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz