Adalet Bakanlığı: 9 ayda 396 işkence ve kötü muamele başvurusu aldık

Adalet Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun tutuklu ve hükümlülerin maruz kaldıkları işkence-kötü muamele ile ilgili soru önergesine cevap verdi. Bakanlık, 9 ayda 396 işkence ve kötü muamele başvurusu aldığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı: 9 ayda 396 işkence ve kötü muamele başvurusu aldık
19 Haz 2020 15:53:06

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı'na "Tutuklu, hükümlü veya yakınlarına kötü muamele, şiddet, insanlık onuruna yakışmayacak şekilde muamele, sağlık hakkına erişim gibi konularda ilgili mercilere ulaşmış kaç şikayet bulunmaktadır?" diye sorarak önerge verdi.

"ÖZEL BİR BİRİM OLUŞTURULMUŞTUR"

BirGün'de yer alan habere göre, cezaevleri STK'ler tarafından denetlendiği belirtilen Bakanlık cevabında "Hükümlü ve tutukluların sağlık ve yaşam koşulları, iç güvenlik, sevk ve nakil işlemleri ile ilgili aksaklık ve eksiklikler yetkili mercilere bildirilmektedir.

15 Temmuz sonrasındaki süreçte ceza infaz kurumlarında kötü muamele ve işkenceye dair medyada yer alan iddiaları takip etmek üzere Bakanlığımız Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturulmuştur" ifadelerine yer verildi.

"9 AYDA 396 BAŞVURU YAPILDI"

"Hükümlü ve tutuklulara karşı kötü muamele vakalarının yaşanmaması için mevzuatımızda köklü değişiklikler yapılmıştır" denilen cevaptta, 1 Ekim 2019'dan 18 Haziran'a kadar 396 işkence ve kötü muamele başvurusu yapıldığı belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz