Alparslan Hoca, KHK'lılar Hakkında: Dertlisiniz Allah Kurtarsın Ama Tevbe Etmelisiniz

Alparslan Kuytul Hoca, kendisine yöneltilen bir soru üzerine KHK'lılar hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Haklarının savunulmadığını düşünen KHK mağduruna nasihatlerde bulunan Alparslan Hoca, geçmişte yaptıkları hataları hatırlatarak "tevbe edin, Allah da size yardım etsin" dedi.

Alparslan Hoca, KHK'lılar Hakkında: Dertlisiniz Allah Kurtarsın Ama Tevbe Etmelisiniz
27 Haz 2020 14:43:45

Cuma tefsirinin ardından halktan gelen soruları yanıtlayan Alparslan Hoca, Kanun Hükmünde Kararname ile işinden ihraç edilen bir vatandaşın "KHK'lıyım. İhraç olduktan sonra 2 yıl kadar ibadetlerimi yerine getirdim ancak çevredeki riyakarları gördükçe ibadetlerimi yapmamaya başladım. Kısacası 'bunlar Müslümansa ben neyim?' diye sormaya başladım. Bir çıkmazdayım. İşsizim, Allah'a yönelemiyorum ne yapmalıyım?" sorusunu yanıtladı.


Müslüman Demek Melek Demek Değildir

KHK' lı vatandaşın, 'çevremdeki riyakar Müslümanları gördükçe ibadetlerimi yapmamaya başladım' sözlerine tepki gösteren Alparslan Hoca, ibadetlerin Allah için yapılması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"İbadeti Müslümanlar için mi yapıyordun ki, onlardan kötülük görünce bırakıyorsun. Onlarda kötülük gördün. Allah'tan kötülük gördün mü? Müslümanların iyi olmadığını gördün. Allah'ın iyi olmadığına şahit oldun mu? Sen ibadeti Allah'a yapıyorsun kardeş. Zaten her dönemde iyi Müslüman azdır. 

Müslüman demek melek demek değildir. Her Müslümanda muttakî değil. Müslüman fasıkta olabilir. İman esaslarını kabul ediyorsa, tevhidi kabul ediyorsa, Allah'tan başka ilah yoktur, otorite yoktur diyorsa iman esaslarının tamamını kabul ediyorsa, gerek farzlar, gerek haramlar bunları kabul ediyorsa bu insan Müslümandır. Ama farzları yapmıyor olabilir haramları yapıyor olabilir. Yine Müslümandır. "


Siz haksızlığa Karşı Gelmiş Miydiniz? 

KHK'lılara yeteri kadar destek verilmemesinden yakınanlara, "siz her haksızlığa tepki vermiş miydiniz" sözleri ile cevap veren Alparslan Hoca, geçmişte haksızlıklara susanların, şimdi aynı muamele ile karşılaştığını belirterek şunları söyledi:


"KHK'lı kardeşimiz sen insanların hepsinin sizin hakkınızı savunmasını istiyorsun öyle değil mi? Peki siz mazlumları savundunuz mu? Zalim Amerika Irak'ı işgal ederek iki milyon Müslümanı öldürdü. Irak'ı yerle bir etti tepki gösterdiniz mi? Tövbe ettiniz mi? Siz o zaman siyaseten böyle gerekiyor diyordunuz ya şimdi de birçok Müslüman siyaseten sizi desteklememeyi uygun görüyorsa ne diyebilirsiniz? 

Sizi işten çıkardılar bir kısmınızı da hapse attılar ama Irak'takileri öldürdüler öldürdüler.. Irak'ın başına bombalar yağdırdılar. Namuslarını kirlettiler, ellerini ayaklarını kopardılar, evlerini başlarına yıktılar, analarını babalarını öldürdüler. Hep sessiz kaldınız şimdi hangi hakla herkesin sizi desteklemesini istiyorsunuz. 

Suriye bu hale geldi tepki göstermediniz. Bir milyon insan öldü. Her şeye sessiz kalıyorsunuz. Türkiye'de suçlu suçsuz terörist denilerek bir çok insan öldürüldü onlara da sessiz kaldınız. İsrail, Filistin'de o kadar zulmetti ne zaman İsrail'in aleyhinde konuştunuz? 


Tevbe Etmelisiniz

Amerika'nın Irak işgalini de masum insanların işten çıkartılmasına de tepki gösterdiğini ve bunu hapse atılmayı göze alarak yaptığını belirten Alparslan Hoca, geçmişte haksızlıklara susanların tevbe etmesi gerektiğini söyledi:


 " Tövbe etmelisiniz. Ondan sonra insanlardan destek bekleme hakkınız olabilir. Bunca haksızlıklara sessiz kaldıysanız bugün size de haksızlıklar yapıldığı zaman sessiz kalmalarına şaşırmayın. Çünkü siz hiç bir zaman haksızlıklara zulümlere tepki göstermediniz Bence biraz özeleştiri yapın. Günahlarınıza tövbe edin. Eğer tövbe ederseniz umulur ki Allah bağışlar ve milletinde konuşmasını sağlar. Siz toptan hep beraber tepeden aşağıya hep beraber tövbeye muhtaçsınız. Ben size yapılan zulümleri kınadım ben hapsi göze aldım size yapılan haksızlıkları dile getirdim. Ben vazifemi yaptım ama herkesten bunu beklemeyin. Herkesten yiğitlik bekliyorsunuz ortamı bilmiyor musunuz?"


KHK'lıların bizzat kendilerine yapılan haksızlıklara dahi yeteri kadar tepki göstermediğini belirten Alparslan Hoca, toplumdaki korku atmosferine de dikkat çekerek şunları söyledi:

" Siz kendinize yapılanı bile konuşamıyorsunuz, kendinize yapılanı bile internette paylaşmıyorsunuz. Siz kendi namınıza konuşmuyorsunuz başkalarının sizin için kendini tehlikeye atmasını nasıl beklersiniz? Evvela siz kendinize düşen görevi yerine getirin. Sen nasıl kendini bile savunmaktan korkuyorsan millette korkuyor çıt diyene FETÖ damgası vuruyor içeri atıyorlar. O Müslümanlara kızıyorsunuz ama onlar da kendilerini mazeretli görüyor. Bir de onlar işin içinde olmadığı için tam da inanamıyor belki de yapmışlardır diye düşünüyordur. Bu mazeret midir ben bunu mazeret olarak görmediğim için konuştum. "


Hocalar Korkak Olursa Toplum da Korkak Olur

Kendisinin hiçbir suçu olmadığı herkesçe bilinmesine rağmen bazı hocaların destek olmadıklarını belirten Alparslan Hoca, toplumun bu denli korkak olmasının bir sebebini de korkak hocalar olduğunu söyledi.  

"Benim darbeyle itham edildiğim de yok zaten buna rağmen haksızlığa karşı geldiğim için bana geçmiş olsun bile diyemedi bazıları sen neden bahsediyorsun? Nasıl bu hale geldi bu toplum? Bu korkan cemaatlerin yüzünden. Cemaatler insanlara cesaret aşılamadı ki… Hocalar herkesten korkak. Bir toplumun hocaları bu kadar korkak olursa toplumda tabi ki böyle olur. " 


Allah Cesur Müslüman Modeli İstiyor

KHK'lı vatandaşın "Allah'a yönelemiyorum" sözlerine de değinen Alparslan Hoca, Allah'ın Kur'an ile cesur Müslüman modeli oluşturmak istediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sen dertlisin tamam Allah kurtarsın ama bende dertliyim . Sen kendi namına dertlisin ben bu Müslümanların hepsi namına dertliyim. 

Ama bunlar ne biçim Müslüman deyip de Allah'a yönelemiyorum demek ne demek? Allah'ı mı suçluyorsun? Allah kitabıyla sağlam Müslümanlar yetiştirmek istiyor ama Müslümanlar Kur'an okumuyor. Sen Allah'a mı kızıyorsun? Müslümanlara bakıp ta Allah'a mı kızıyorsun? Kurandaki Müslüman modeli vallahi billahi bugünkü Müslüman modeli değil. Bir defa Allah'ın kitabını açıp okuyun, Allah rızası için bir mealden bakın bakalım Allah'ın istediği Müslüman modeli mıymıntı Müslüman modeli mi korkak Müslüman modeli mi yoksa cesur Müslüman modeli mi? Allah kitabında cesur Müslüman modeli istiyor ve bizi o hale getirmeye çalışıyor ama kimsenin o hale girdiği yok. "





0 Yorum

Yorum Yaz