Alparslan Kuytul Hoca, AKP'li Kadınların Dilipak'a Dava Açmasını Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, AKP'li Kadınların Dilipak'a Dava Açmasını Değerlendirdi
15 Ağu 2020 01:53:24

Alparslan Hoca, Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlar hakkında “fahişe” dediği iddiaları üzerine 81 ilde dava açılmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Dilipak’ın konu hakkında yazdığı yazıyı da okuduğunu belirten Alparslan Hoca: “Bence yazıda kullanılan “fahişe” kelimesini gerçek manada kullanılmamış. Burada bahsedilen fikren fahişe olmak” ifadesini kullandı.

"Bir değil bir çok meseleden rahatsız"

Alparslan Kuytul Hoca, gazeteci Abdurrahman Dilipak hakkında AKP’li kadınlar tarafından 81 ilde başlatılan suç duyurusu üzerine, “Dilipak’ın yazdığı yazıyı okuduğunuzda aslında yalnızca bir meseleden değil birçok meseleden rahatsız olduğunu göreceksiniz. “Fahişe” kelimesini de bunun üzerine kullandığını düşünüyorum. Yani kendini çıkarlarına göre göre şekil alan, menfaatine göre kendini bir yerlerde konumlayan insanların fikir namussuzluğundan söz ediyor” ifadelerini kullandı.

Dilipak’ın birçok STK’nın kişiliksizleştiğini kaydettiğini söyleyen Alparslan Hoca: “Dilipak, birçok STK’nın gerçekleri açıklamadığını, yanlışların üstünü örttüğünü yazmış, kendisi şimdiye kadar bu tavır içinde miydi? Tartışılır ancak şimdi belli ki bir şeyleri anlamış, onları kınıyor ve ‘Dün fakir olan, ter kokan STK’lar bugün parfüm kokuyor” diyor.

“STK’lara uluslarası fonlardan para aktarılıyor!”

Alparslan Hoca, Dilipak’ın yazısında STK’lar hakkında, “dün para yüzü görmeyenlerin kasalarına bugün hükümet baskısıyla uluslararası fonlardan para aktarılıyor” cümlesine değinerek yalnızca uluslararası fonlardan değil, ulusal kaynaklardan da beslendiklerini, bundan dolayı da konuşamadıklarını ifade ettiğini bildiriyor. 

Meselenin yalnızca İstanbul Sözleşmesi olmadığını ifade eden Alparslan Hoca, “eskiden STK’lar siyasiler için korku ayağıydı, şimdi ise siyasiler onları, aktardıkları paralarla korkutuyor, Dilipak bunlardan rahatsız” dedi.

“17-18 senelik uykudan yeni uyananlar, uyanmayanları kınıyor!”

Asıl meselenin İstanbul Sözleşmesi'yle başlamadığını ifade eden Alparslan Hoca, bu yanlışlar Irak politikasıyla, Suriye’de uygulanan politikayla, Rus uçağının düşürülmesiyle başladığını söyleyerek “dindar nesil yetiştireceklerdi, her tarafta imam hatip açtılar ancak içi boş. Hatta keşke boş olsa, içlerinden irin akıyor, Deizm irini. Şimdi bazıları uyanmaya başlamış, uyananlar uyanmayanları kınıyor, siz de bir zamanlar uyuyordunuz, birtakım hayırlı hizmetler var diye yanlışları görmek istemiyordunuz” dedi.

"Susturma operasyonu çekmeye başladılar"

Geç de olsa uyanmalarının güzel olduğunu ifade eden Alparslan Hoca, “Dilipak artık tepki vermeye başladı diye, hemen susturma operasyonu çekiyorlar. Amaçları susturmaktır, ses çıkaran olmasın ve bu saltanat sürsün gitsin istiyorlar” ifadelerini kaydetti.




0 Yorum

Yorum Yaz