• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hoca, İnfaz Düzenlemesinin Ardından Yaşanan Suçları Değerlendirdi; 'Şaşırmadım'

Alparslan Kuytul Hoca, İnfaz Düzenlemesinin Ardından Yaşanan Suçları Değerlendirdi; 'Şaşırmadım'

Alparslan Kuytul Hoca, infaz indirimi düzenlemesi sonrası tahliye edilenlerden bazılarının kısa sürede tekrar suça karışmalarını değerlendi. Çıkması gerekenlerin değil, çıkmaması gerekenlerin tahliye edildiğini belirten Alparslan Hoca, düşünce suçluların mağduriyetlerine de değindi.

Alparslan Kuytul Hoca, İnfaz Düzenlemesinin Ardından Yaşanan Suçları Değerlendirdi; 'Şaşırmadım'
25 Nis 2020 14:57:54

Dün akşam canlı yayınlanan "Ramazan Özel" programında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Alparslan Hoca, infaz yasasındaki değişiklik sebebiyle tahliye olanlardan bazılarının tahliyelerinin ardından gerçekleştirdiği cinayet ve suçlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Sosyal medyada tartışma konusu olan infaz düzenlemesi hakkında konuşan Alparslan Hoca, "İnfaz yasası yanlış bir şekilde çıkartıldı. Çıkması gerekenler çıkartılmadı, çıkmaması gerekenler çıkartıldı" dedi.

"MHP’ nin dediği oldu, AKP’ nin dediği olmadı!"

İnfaz düzenlemesinin MHP'nin istediği şekilde çıkarıldığını söyleyen Alparslan Hoca, "Bu konu biri bir buçuk senedir konuşuluyor. O zaman Cumhurbaşkanı “Devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir ama halkın birbirine karşı, şahısların birbirine karşı işlediği suçları affedemez” demişti. Cumhurbaşkanının bu yaklaşımı doğruydu. Ve İslam’a uygun olan da budur. O zaman Devlet Bahçeli de bunun tam tersini “Devlet kendisine karşı işlenen suçları affedemez. Yani biz devlete karşı işlenen suçları affedemeyiz. Şahısların işlediği suçları, şahıslara karşı işlenen suçları affedebiliriz” demişti. Yani ‘hırsızı, katili affedelim’ dedi. Ve sonunda infaz yasası; Devlet Bahçeli istediği gibi çıktı. " dedi

'Gerçek İktidar MHP' 

Yasada yapılan değişikliklere bakıldığında MHP'nin istediğini yaptırdığını ve gerçek iktidarın MHP olabileceğini ifade eden Alparslan Hoca şu cümleleri kaydetti:

"Ben, bir iki ay evvel bu düşünülen infaz yasasındaki değişiklik Devlet Bahçeli’nin, MHP ‘nin istediği gibi çıkarsa, o zaman bu ülkede gerçek iktidar MHP demektir, demiştim ve öyle çıktı. Bu yeni sistem olan Başkanlık sistemi; Ak Partiyi tek başına iktidar olmaktan mahrum ediyor. Eskiden %34 ile tek başına iktidar olan, sonra %40, %42 ve %44 ile tek başına iktidar olan Ak Parti şu an da %51’den aşağı iktidar olamıyor. Dolayısıyla da MHP’ye sürekli muhtaç durumda kalıyor. MHP de istediği gibi şart koşuyor ve dediğini yaptırıyor."

İnfaz Yasası; Eşitlik Mi, Af Mı?

Yeni yasa ile birlikte uyuşturucu satıcılarının çıkartılarak düşünce suçluların hala içerde tutulmaya devam ettirilmesini eleştiren Alparslan Hoca, şunları söyledi: 

"Birkaç ay önce cezaevlerinde 300 bin kişi vardı. Şimdiki sayıyı bilmiyorum. Bunların 50 bini torbacıydı. O zaman MHP; eroin, esrar, hap satanlar, okul kapılarının önlerinde durup çocuklarımızı zehirleyenler, bunların çıkması için baskı yapmıştı. Neden bunların çıkması istenildi? Hükümet bunları yakalamak, çocukları zehirleyenleri durdurmak için çok önlemler almış, okulların çevresine, okulların kapısına bir sürü polis yerleştirmişti. 50 bin torbacı yakalandı. Ve sonra bunlar geri çıkartıldı. Bu torbacıların içinden 3-5 tanesi tevbe etmiştir, gerisi aynen mesleğe devam edecektir. Çünkü büyük paralar kazanıyorlar. Bunların bir kısmı ayda 30 bin bazıları ayda 50 bin, 100 bin kazanıyor. Bunlar bu işi bırakmaz. Yeni infaz yasasıyla torbacılar, katiller çıkartıldı. 50 bin torbacı, 30 bin kadar katil vardı. Bunların birçoğu çıktı. 

'Bu Zulümdür'

Düşünce suçluları denilen, bir tweet atarak fikrini söylediği için zalimce birkaç yıl hapis verilenler içerde tutuldu. Bu bir zulümdür. Bir insan görüşünü söyleyemeyecek mi? Ne yaptı? Terörü mü destekledi? Bir terör örgütünün terörist eylemini meşru mu gösterdi? O eylemin doğru olduğunu mu söyledi? Ne dedi? Herkese damga vuruyorlar. “Terör örgütü üyesi diyemediklerine terör propagandası yaptı” diyorlar. Herkesi susturmanın yolunu bulmuşlar. Sizi susturmak istiyorlarsa; ‘terör örgütü propagandası yaptın’ der ve hapse atarlar. Artık bu ülke, böyle bir ülke oldu. Bu insanların birçoğunun da suçu yok. ‘Terör propagandası yaptı’ denilen insan, görüşünü paylaşmış ve bir terör eylemini de meşru göstermemiş kimselerdir. Ama yukarıdan talimat geldiği zaman; terör sınıfa sokuluyor ve insanlar hapislere atılıyor. Bırakılması gereken insanlar bunlardı ama bu insanlar bırakılmadı. Bunlar düşünen insanlardı. Aslında iftira ile, düşüncesinden dolayı cezaevine atılan bu insanlar (gerçekten terör propagandası yapanlar hariç) bu toplumun en değerli insanlarıydı. Bir cümlesinden, bir tweetinden, bir eleştirisinden dolayı, çeşitli yalanlarla, iftiralarla hapse atılanları söylüyorum. Bu ülke; böyle bir ülke haline geldi. Bunu kimse inkâr edemez. “Konuşmayın, tek biz konuşacağız” diyorlar. Birisi konuştuğu zaman talimat geliyor ve damgayı yiyor. Hâkim cezaevine atmaz ise o da damga yiyor. Tahliye ettiği zaman, hâkimi görevden alıp, sürgün ediyorlar. Sen nasıl tahliye verirsin diyerek. Biz böyle bir ülke haline geldik. Böyle bir ülkede af yasası mı, infaz yasası mı dersiniz! İnfaz yasasında eşitlik mi, her ne ise sonuçta; bu bir af... Ve bu aftan kimler istifade etti? Böyle insanlar istifade etti. Ve bunlar çıktılar. Ben zaten söylemiştim. Bu af ya da bu infaz yasasındaki bu değişiklikler olur olmaz ‘yakında suç oranları artacaktır’ dedim. Göreceksiniz esrar, eroin satanlar da hızla artacak. Mafyaların adama, torbacılara ihtiyacı vardı. Mafyalara adam verildi, emirlerine adam teslim edildi. 50 bin torbacıdan artık kaçı çıktı bilmiyorum ama mafyalar şu anda gayet rahatladı, eksik elemanlarını tamamladılar. Diğer taraftan fikir suçluları hala hapishanelerdeler.

Masum insanlara damga vuruluyor

Terörle zerre kadar alakası olmayan binlerce masum insana ya PKK ya FETÖ denilerek damga vuruluyor ve cezaevlerine dolduruluyor. MHP’ nin dediği oldu AKP’ nin dediği olmadı. Hani AKP iktidardı? Ben yıllardır söylüyorum; bu ülkede başka güçler var. Her şeyi hükümet de yapmıyor ve her şey hükümetin istediği gibi de olmuyor. Bu başkanlık sistemiyle Ak Parti, tamamen iktidarı kaybetti. Kendi bindiği dalı kesti. 

Hapishanelerde Eğitim Verilmiyor, Islah Çalışmaları Yapılmıyor, Suç İşlemlerine Şaşırmadım

Hapishaneden tahliye olanların, ıslah edilerek, tövbe ederek çıkmadığının altını çizen Alparslan Hoca, bu şekilde tahliye edilenlerin suç işlediğine şaşırmadığını şu sözlerle belirtti:

"Bundan sonra cinayetler çoğalacaktır, uyuşturucu satışı artacaktır, hırsızlık çoğalacaktır, kadına şiddet artacaktır, tacizciler çoğalacaktır. Suçların artmasını her an bekleyebilirsiniz. Çünkü hapishanelerde eğitim verilmiyor, ıslah çalışmaları yapılmıyor ki! Ben bu insanlara düşman değilim. Keşke bunlara eğitim verilse, gerçekten düzeltilseler, çıkması uygun olanlar tevbe ettikten sonra çıkarılsalar. Katilleri demiyorum ama uygun olanlar çıkarılsınlar. Hapishanelerde insanlar eğitilmiyor. Hapishaneler sadece; insanların orada tutulmasını sağlıyor. Toplumun içine karışması engelleniyor. Hepsi bu. Hapishanelerde hiçbir eğitim verilmiyor. Dolayısıyla bunlar girdiği gibi hatta daha da kötü, nefret dolu olarak çıkıyor. Yani mahkeme sürecinde karşılaştığı haksızlıklardan veya oradakilerin kendisine yaptığı kötü muameleden daha da nefret ederek çıkıyor. Hırsızlar koğuşta, her türlü hırsızlık yöntemini birbirinden öğrenerek, daha uzman, profesyonel bir hırsız olarak çıkıyor. Torbacılar daha profesyonel bir torbacı olarak dışarıya çıkıyor. Yakalanmamanın yollarını öğrenerek çıkıyor. Elbette bunlar bu şekilde çıktılar ve bu işin sonucu kötü... Yani bunlar tövbekâr olarak çıkmadılar. Bu şekilde (eğitim almadan, ıslah edilmeden) çıkanların tekrardan suç işlemesine ben şaşırmadım, zaten ben bunu bekliyordum."





0 Yorum

Yorum Yaz