• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hoca, Yusuf Kaplan'ın 'yeniden darbe olabilir' başlıklı makalesini değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, Yusuf Kaplan'ın 'yeniden darbe olabilir' başlıklı makalesini değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersi sonrasında Yusuf Kaplan'ın yeni bir darbe olabileceği iddiasını değerlendi.

Alparslan Kuytul Hoca, Yusuf Kaplan'ın 'yeniden darbe olabilir' başlıklı makalesini değerlendirdi
23 Şub 2020 12:26:01

Alparslan Kuytul Hoca, Cuma tefsir dersi ardından kendisine yöneltilen soru üzerine Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın "yeniden darbe olabilir, hükümeti tedbir alması için uyarıyorum" ifadesini değerlendirdi.

"Hükümetin kalemi kırılmıştır " tespiti sebebiyle mahkemelik olduğunu belirten Alparslan Hoca, Yusuf Kaplan'ı da bu ifadelerinden dolayı mahkemeye verseler şaşırmam ama o hükümet taraftarı mahkemelik olmayabilir" dedi.

Kaplan'ın ifadelerine kısmen katıldığını söyleyen Alparslan Hoca, askeri bir darbe yerine siyasi bir darbe olabileceği kanısını paylaştı.

Hükümete destek ve güvenin azaldığını ve hükümetin seçime gitmemek için direndiğini hatırlatan Alparslan Hoca'nın soruya verdiği cevap şu şekilde;

"Askeri Darbe Olacağını Sanmıyorum"

Böyle bir askeri darbe Kemalistler tarafından ya da aşırı solcular tarafından yapılabileceğini söylüyor tabii bunlar bir tahmin böyle bir askeri darbe olacağını ben sanmıyorum ancak bir siyasi darbe yapmak istiyorlar gibi geliyor bana.

"Perinçek'in Yolsuzluk Dosyaları İddialarına Cevap Veren Yok"

Bir takım suçları ortaya dökebilirler, ellerindeki dosyaları ortaya dökebilirler zaten Perinçek yıllardan beri şunu söylüyor cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var dedi ve sen nasıl böyle konuşuyorsun demediler, getir bakalım şu dosyaları neymiş bu diyen yok. Cumhurbaşkanının en küçük şeyi söyleyeni hapse atarlar,ufak bir eleştiri kimseye tahammülleri yok en ufak bir eleştiri yaptırtmazlar ama Perinçek cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair 38 tane dosya var elimde dediği halde ona hiçbir şey yapılmıyor eğer onlar doğru değilse çıksınlar yalan söylüyorsun desinler doğru ise o da dosyaları kullanacaktır araları zaten yavaş yavaş açılıyor o dosyaları kullanacaklardır.

"Bir Takım Suçları Ortaya Çıkarılabilir"

Bu şekilde bir darbe yani rezil etme şeklinde, AKP'nin üst düzeyinde olan kimseleri onların akrabalarını falan bakanlarını vesaire yaptıklarını ortaya koyup bence şu anda yıllardan beri de bu devam ediyordu yaptıkları bütün gayrimeşru işleri topluyorlar, dosyalıyorlar bunların hepsi vakti geldiğinde yavaş yavaş ortaya dökülecek yolsuzluklar, israflar ortaya dökülecek ayıplar, günahlar, çirkin işler ortaya dökülecek ve işte zaten o bir darbe olmuş olacak bitirilecek, seçime de zorlanacak zaten seçimde de kaybedecek.

Bence böyle bir şey planlıyorlar askeri darbe değil askere darbe ya halk askeri darbeye karşı artık biraz bilinçlendi. Çünkü darbeciler her zaman yemişlerdir içmişlerdir yani darbeciler Allah için vatan için darbe yapmaz, darbeciler köşeyi dönmek için darbe yaparlar, yerler, içerler.

Ama bütün ordu hep beraber el koyarsa devlete 12 Eylül gibi tepeden tırnağa bütün ordu ve emniyet teşkilatı hep birlikte darbe yaparsa halk o zaman destekler. Halk en azından korkar desteklemesi de sessiz kalır desteklemesebile sessiz kalır 12 Eylül'de de öyle olmuştu. Yani eğer bir siyasi darbe düşünülüyorsa yavaş yavaş yıpratacaklardır, yavaş yavaş dosyaları ortaya koyacaklardır.

"Artık Seveni Kalmayacak"

Her gün bir bomba patlayacak filan bakan şöyle yapmış Erdoğan'ın bilmem oğlu şöyle yapmış, kızı böyle etti, filan milletvekili şöyle yaptı, filan belediyede şöyle yapılmış.her gün bunlar patlatılacak ve artık seveni kalmayacak Aslında böyle bir şey olabilir gibi düşünüyorum ben askeri darbe bana düşük geliyor dediğim gibi çok büyük bir çaplı darbe olmadıktan sonra halk karşı gelebilir darbeye istemiyoruz diyebilir .




0 Yorum

Yorum Yaz