Alparslan Kuytul Hoca'dan Ayasofya Açıklaması

Alparslan Hoca, tefsir dersinin ardından Ayasofya’nın ibadete açılmasının gündeme getirilmesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Ayasofya Açıklaması
13 Haz 2020 17:55:09

Canlı yayınlanan Tefsir dersinin ardından gündemdeki konuları değerlendiren Alparslan Hoca, İYİ parti tarafından Ayasofya'nın ibadete açılması için meclise sunulan teklifin AKP tarafından reddedilmesi hakkında konuştu.

Bir Müslüman olarak Ayasofya'nın ibadete açılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade eden Alparslan Hoca, Ayasofya'nın seçim aracı yapılmak istendiğine dair yorumlarda bulundu.

AKP'nin Temmuzda teklif edeceklerini söyleyerek Ayasofya teklifini reddetmesini değerlendiren Alparslan Hoca "Neden bir ay sonra Temmuzda? 18 yıldan beri neden bunu yapmadınız da şimdi gündeme getirdiniz? Çünkü hükümet çok oy kaybetti, çok kan kaybetti. Ekonomi berbat, sevenler çok azaldı, puan toplaması lazım. Ayasofya’nın da sembolik önemi olduğu için, zannederim ki böyle bir meseleyi hallederlerse herhâlde bu seçimi de kazanırız, gibi düşünüyorlar. " ifadelerini kullandı. 

Ayasofya'nın ibadete açılmasının dahi AKP’yi kurtarmayacağını düşünen Alparslan Hoca, "Bu millet maalesef, dine imana çok fazla bakmadığını defalarca ispat etti. Bu milletin tek anladığı, cebiymiş. Cebini doldurursan, Ayasofya’yı açmasan da sana oy verir. Hatta Sultanahmet’i de kapatsan yine sana oy verir. Bu millet maalesef bunu gösterdi." dedi.


"Yine de Teşekkür Ederiz" 

"Müslümanlar olarak işin içerisinde başka maksatlar olsa bile Ayasofya’nın ibadete açılmasını, camiye dönüştürülmesini, ezan sesinin oradan yükselmesini elbette ki isteriz" diyen Alparslan Hoca, Akp'nin içerisinde olan kişilerin de bunu isteyeceklerini söyleyerek "başka maksatlar olsa bile bunu yaparlarsa yine de teşekkür ederiz. Ayasofya’nın sembolik bir önemi var." dedi. 

Geçen yıl , Cumhurbaşkanı'nın Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili " ‘Biz Ayasofya’yı açarsak başka ülkelerdeki camilere saldırı olabilir. Bunu düşünmemek olmaz. Bu, basiretsizlik olur’ , ‘Sultan Ahmet’i doldurdunuz mu sanki Ayasofya’yı istiyorsunuz? Hele bir sabah namazında Sultan Ahmet’i dolduralım da ondan sonra Ayasofya…" şeklindeki sözlerini hatırlatan Alparslan Hoca, şimdi tekrar teklif edilmesi hakkında  "Şimdiye kadar bunun gibi mazeretlere sığınıyorlardı. Peki, o mazeretlerden niye vazgeçtiniz? Avrupalılar mı çok daha medeni oldu? Ayasofya’yı ibadete açarsanız camilerinizi basmayacağız, saldırı yapmayacağız, diye söz mü aldınız? Aynı durum devam ediyor, dünya değişmedi, Avrupa ve insanlar da değişmedi. Peki ne değişti de o gün öyle diyordunuz, şimdi bugün ‘açabiliriz’ gibi sözler ediyorsunuz? Çünkü çok oy kaybettiniz ve oy almak için bunu yapmak zorundasınız. Bir şey olur belki, gibi düşünüyorsunuz. Yoksa 18 yıldır niye bunu yapmadınız? " ifadelerini kullandı.

HABER VİDEOSU:





0 Yorum

Yorum Yaz