Alparslan KUYTUL Hocaefendi açıklıyor

Her cuma Furkan Vakfı Genel Merkezinde tefsir dersleri yapan Alparslan KUYTUL Hocaefendi, tefsir dersinin ardından gündeme ilişkin sorulara cevaplar veriyor. Bu hafta da Ankara’da yaşanan olayları analiz eden Hocaefendi, olayların perde arkasını anlattı.

Alparslan KUYTUL Hocaefendi açıklıyor
19 Eki 2015 12:35:35

Alparslan KUYTUL Hocaefendi 102 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili şunları söyledi:

Bu da büyük bir katliam ama Türkiye’nin en büyük katliamı değil !

Yaşanan bu olay çok büyük bir katliamdı.Türkiye tarihinde bu kadar büyük katliamlar olmadı denilse de aslında devrimler yapılırken bundan daha fazla katliamlar oldu. Kimse o olayları hatırlamıyor ve hatırlatmak istemiyor. Halbuki yüz binlerce insanımız devrimlere karşı geldikleri için şehit edildiler.

    Dersimin havadan ve karadan bombalandı. Yaklaşık 13 bin kişi öldü. Bu da büyük bir katliamdır. Ama bunlar hep unutuldu ve unutturuldu.

Türkiye Teröre açık bir ülke haline getirildi.

Dış politikada yapılan yanlışlardan dolayı Türkiye Teröre açık bir ülke haline getirildi. Türkiye Amerika Irak’a saldırırken yardım etmiş ve Irak’a ihanet etmiştir. Irak yerle bir olmuştur. Şimdi bunun bedellerini ödüyoruz.

   Bu hata yetmedi Suriye konusunda da hata yapıldı. Halkı sokağa dökmemeliydiler. Çünkü Esadı destekleyen birçok devlet var. Böyle yaparak Suriye’yi bitirirsiniz. Bu işin yolu bu değil. Böyle bir politikanın sonu fiyaskodur. Türkiye’nin yaptığı hatalardan dolayı bölge örgütler deposuna dönüştü. İstihbarat zafiyetleri oluşmaya başladı.

Kesin bilgi olmadan suçu devlete atması günahtır.

Demirtaş’ın elinde kesin bilgi olmadan suçu devlete atması günahtır. Bu olayı başka örgütler de yapmış olabilir. Kuran’da zannın günah olduğu açıkça belirtiliyor. Fakat isim vermeden siyasi analiz yapılabilir.



0 Yorum

Yorum Yaz