Filistinli 500 esir 15 yıldan fazla süredir işgal rejimi zindanlarında

Filistin Esirler Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, yaklaşık 500 Filistinli esirin 15 yıldan fazla zamandır işgal zindanlarında esaret hayatı yaşadığını söyledi.

Filistinli 500 esir 15 yıldan fazla süredir işgal rejimi zindanlarında
10 Ağu 2020 16:28:05

Düzenlediği basın açıklamasında Fervane, önümüzdeki 2 sene içerisinde 20 yıl ve daha fazla bir süre işgal hapishanelerinde bulunan Filistinli esirlerin sayısında artış yaşanacağını bildirdi.

İşgal rejimi zindanlarında hâlihazırda Filistinli 50 vatandaşın 20 yılı aşkın bir süredir esaret hayatı yaşadığını belirten Fervane, 2 sene sonra bu sayının 300’e yükseleceğine dikkat çekti.

Öte yandan yaptığı açıklamada bu durumun vahametini vurgulayan Abdunnasır Fervane, başta direniş grupları olmak üzere tüm Filistinlileri bu duruma çare bulmaya çağırdı.

Filistinliler, 20 yıl ve daha fazla bir süre işgal hapishanelerinde bulunan Filistinli esirler için "Kıdemli Esir" tabirini kullanıyor.

İşgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, siyonistlerin uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor. 




0 Yorum

Yorum Yaz