Hamas, İsrail’in “ateşkesi sona erdirdi” iddiasını yalanladı: ABD ve arabuluculara acil baskı çağrısı

Hamas, İsrail’in ateşkesi bozdukları yönündeki iddialarını kesin bir dille reddederek, asıl ihlallerin Tel Aviv tarafından sistematik şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Eklenme Tarihi: 23 Kas 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 23 Kas 2025
Hamas, İsrail’in “ateşkesi sona erdirdi” iddiasını yalanladı: ABD ve arabuluculara acil baskı çağrısı

İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail tarafından ortaya atılan “Hamas ateşkesi sona erdirdi” yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı. Hamas Medya Ofisi Başkanı İzzet er-Rişk tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail’in gerçeği çarpıttığı ve anlaşmayı bozmak için bahaneler ürettiği ifade edildi.

Rişk, özellikle Al Arabiya televizyonunda yer alan, Hamas’ın ABD’nin Özel Temsilcisi Steve Witkoff’a ateşkesin sona erdiğini bildirdiği yönündeki haberlerin “hiçbir gerçeklik taşımadığını” belirtti. Hamas yetkilisi, aksine İsrail’in her gün düzenli olarak ateşkesi ihlal ettiğini ve süreci sabote etmeye çalıştığını vurguladı.

Gazze’de ihlaller can almaya devam ediyor

Gazze Şeridi’nde kırılgan ateşkes sürerken, İsrail’in çeşitli kentlere düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından Hamas’ın arabulucu ülkelere ve ABD yönetimine acil çağrıda bulunduğu aktarıldı.

Rişk, uluslararası toplumun ve arabulucu ülkelerin sürece daha güçlü şekilde müdahil olması gerektiğini belirterek, İsrail’in anlaşmaya uymaya zorlanmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Hamas’tan kimlik açıklama talebi

Hamas, İsrail’in ateşkesi ihlal ettiği iddia edilen silahlı kişinin kimliğinin açıklanmasını da talep etti. Rişk, bu talebin, hem ateşkesin sürdürülebilirliği hem de sahadaki provokasyonların önlenmesi açısından kritik olduğunu ifade etti.

Bölgedeki hassas dengeler korunmaya çalışılırken, Hamas’ın açıklaması uluslararası baskının artırılması gerektiğine işaret ediyor.