İran'dan ABD'ye 'yaptırım' tepkisi!

İran, Trump yönetiminin ülkeye uyguladığı yaptırımların kademeli olarak kaldırılması teklifini reddettiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın taahhütleri yerine getirmesi için tüm yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi.

İran'dan ABD'ye 'yaptırım' tepkisi!
04 Nis 2021 09:08:11

ABD ve İran, nükleer anlaşmaya geri dönme konusunda yine anlaşmazlığa düştü.

Press TV’ye konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade "İran İslam Cumhuriyeti’nin kati politikası; ister Trump'ın JCPOA'dan (2015 nükleer anlaşması) çekildikten sonra tekrar uygulamaya koyduğu yaptırımlar olsun, ister herhangi bir başlık altında yeniden başlattığı yaptırımlar olsun, bütün ABD yaptırımlarının kaldırılmasıdır" diye konuştu.

"KADEMELİ PLANLAR DİKKATE ALINMAYACAK"

Kademeli olan hiçbir planın dikkate alınmayacağının altını çizen Hatibzade, yaptırımların kaldırılmasını doğrulamaya tabi tutacaklarını söyledi.

İran'ın, Biden yönetiminin yaptırımları kademeli olarak kaldırma teklifini reddetmesinin yanında ABD de ancak Tahran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesinden sonra kendi sorumluluklarını yerine getireceğini belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

Daha önce de nükleer anlaşmanın ele alması ve İran'a yönelik ambargonun kaldırılması için Viyana'da; Avrupa Birliği, Çin, Almanya, İngiltere, Rusya ve Fransa’dan üst düzey yetkililer ile İran temsilcilerinin 6 Nisan'da bir araya geleceği duyurulmuştu.

Ancak İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Viyana'da ABD ile toplantı yapmayacaklarını açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz