İranlı milletvekili Berzeger: Ülkede tanımlanmayan bir virüs daha ortaya çıktı

İran milletvekili Şehruz Berzeger, ABD’nin ülkelerinde yaydığı yeni bir virüsün daha olduğu iddiasında bulundu

İranlı milletvekili Berzeger: Ülkede tanımlanmayan bir virüs daha ortaya çıktı
09 Mar 2020 17:30:04

İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, ülkede 237 kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsün (Kovid- 19) dışında ülkede başka bir virüsün daha olduğunu açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Berzeger, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

“Bu virüs 25 yaşındaki birine dahi acımıyor”

Berzeger, "Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre, Gilan kentindeki koronavirüsün bir kısmı Çin'in Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19'dan tamamen farklı. Bu virüs 25 yaşındaki bir hemşireye dahi acımıyor" dedi.

Kovid-19'dan farklı bu virüsün Kum kentinde de göründüğünü kaydeden Berzeger, ikinci virüsün kaynağı neresi olduğunun belli olmadığını ifade etti.

“ABD’nin biyo-terörizm virüsü olabilir”

Berzeger açıklamasında şunları kaydetti:

Sağlık Bakanı'nın konuşmalarından anladığım, ülkede 2 çeşit virüs var; biri Çin'in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD'nin İran'da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir.

İran’da son durum nedir?

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid -19) nedeniyle son 24 saate 43 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 237'ye, vaka sayısı 7 bin 161'e yükseldi. 

Ülkede koronavirüs vakası ilk olarak Kum kentinde ortaya çıkmıştı




0 Yorum

Yorum Yaz