"İslami Konferansa İzin Vermeyen AKP Kilise Açılışı Yapıyor"

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam tefsir dersi sonrası Erdoğan’ın Bulgaristan Başbakanı ile birlikte İstanbul Balat’ta gerçekleştireceği kilise açılışını değerlendirdi. Hocaefendi, kilisenin restorasyonu için harcanan paranın caiz olmadığını söyledi ve AKP hükümetinin Furkan Vakfı konferanslarına izin vermediği halde kilise açılışı yapmasına tepkisini dile getirdi.

"İslami Konferansa İzin Vermeyen AKP Kilise Açılışı Yapıyor"
06 Oca 2018 15:48:10

Tüm meseleleri Kuran ve Sünnet penceresinden bakarak, konuları İslami bakış açısıyla değerlendiren Hocaefendi dün akşam tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “7 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanının Bulgaristan Başbakanı ile birlikte İstanbul Balat’ta gerçekleştireceği kilise açılışını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna verdiği cevapta; “Bizim konferansımızı engelliyorlar kiliseleri açıyorlar.” diyerek tepkisini dile getirdi ve kilisenin restorasyonu için 15 milyon lira yardım yapılmasının caiz olmadığını, yetkililerin ölçüyü kaçırdığını ve her şeyi caiz gördüklerini ifade etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin açıklaması şu şekilde;

Evet, bize konferansa İzin vermeyen AKP kilise açılışı yapıyor. Hatırlarsanız daha evvel Şişli Belediyesi' de Hristiyan bayramı olan Üzüm Bayramı'nda üzümler hazırlayıp kiliseye göndermişlerdi. Şimdi de Cumhurbaşkanı kilise açılışı yapıyor. Bizim konferansımızı engelliyorlar kiliseleri açıyorlar. Kıyamet günü görüşeceğiz.

 

Bunlar Diyor Ki; Din Ayrı Siyaset Ayrı. Göreceksin Kıyamet Gününde Allah Ayırmayacak. Allah’ın Kanunlarına Göre Hesap Vereceksin.

"Efendim işte devlet başkanıdır, bu devletin başı olduğu için camide açar kiliseyi de açar" diyorlar.  Sadece açmıyor ki, bir de Büyükşehir Belediyesi kilisenin restorasyonu için 15 milyon lira yardım etmiş. Amme hizmeti yapıyoruz değil mi? Halka hizmet veriyoruz burada. Bize bir kuruş vermeyenler aksine engelleyenler kilise için 15 milyon yardım yapıyorlar. Bu haram. Bunların helalle haramla bir alakası kalmamış ki. Her şey caiz bunlar da. Bunlar diyor ki; din ayrı siyaset ayrı. Göreceksin kıyamet gününde. Kıyamet gününde Allah ayırmayacak kendi kitabına göre seni hesaba çekecek, kendi kanunlarına göre Allah'a hesap vereceksin senin kanunlarına göre değil. Orada Allah'ın kanunları geçerli senin kanunlarının hükmü yok. Sen göreceksin.

 

Ölçüyü Kaçırmışlar, Helal Haram Yok

"Efendim İslam devletinde, Osmanlı'da da kiliseler vardı." Tamam, kilise vardı. Hristiyanlar yapıyordu kendileri de orada ibadet ediyordu. İslam buna karışmaz. İslam'da din özgürlüğü var, dinde zorlama yok. Ama kilise yapmam ben. Bu caiz değil. Kiliseye müsaade etmek, orada Hristiyanların ibadet etmesini sağlamak, ona imkân tanımak başka bir şey onlara kilise yapmak başka bir şey. İstanbul Belediyesi acaba kaç tane camiye böyle 15 trilyon yardım etmiş?

Böyle bir yardım neden haram? Çünkü orada yarın Allah'a ortak koşacaklar, Hz. İsa Allah diyecekler, Allah'ın oğlu diyecekler ona tapacaklar. Sen buna nasıl yardım edersin?

İzin vermek başka bir şey. Dinde zorlama olmadığı için, Peygamberimiz de izin verdiği için izin vermek zorundayız. Ama peygamberimiz kilise yapmadı. Havra yapmadı, olana müsaade etti. Peygamberimiz onların üzüm bayramına üzüm göndermedi. Ölçüyü kaçırmışlar. Helal haram yok. Kimseye bir şey sordukları da yok. Hepsi zaten her şeyi biliyorlar. Cumhurbaşkanından milletvekillerine kadar hepsi kendini âlim zannediyor, hiç kimseye bir şey danıştıkları yok. Neymiş bir namaz kılıyorlar ya her şeyi bildiklerini zannediyorlar, namaz ilim midir? İlim başka bir şey. Sen ömrünü ilme verdin mi? Sen ömründe kaç tane kitap okudun?

 

İslam’da Kiliseye İzin Veriliyor, Kiliseye Para Verilmiyor

Helal haram bildikleri yok, kimseye sordukları da yok. Bir şey biliyorlar ama sapla samanı birbirine karıştırıyorlar. İslam’da kiliseye izin veriliyor falan, bunu duymuşlar. Kiliseye izin veriliyor kiliseye para verilmiyor. Çünkü orada yarın Allah'a şirk koşacaklar, haram işleyecekler. Şirk mi büyük günahtır İçki mi? Şirk büyük günahtır. Gazino diyelim mesela, gazinoya para vermek caiz olur mu? Gazinoya para vermek caiz değilse kiliseye vermek hiç caiz değil. Gazinodaki haram, kilisedeki şirk. Bu daha kötü. Onların dini öyledir biz onlara seslenmeyiz bu başka bir şeydir, yardım etmek başka bir şey. Harama yardım edemezsiniz.

 

Kendilerini sevdirebilmek için, "Aman Hristiyan dünyası son olaylardan ötürü Türkiye'ye tepki göstermesin, hemen bir kilise açalım da gözlerine girelim." O zaman niye İsrail'e katil, işgalci, terörist dediniz? Madem İki gün sonra kilise açacaktınız o zaman İsrail’e o lafları niye dediniz? Bir gün öyle bir gün böyle, adamakıllı bir siyaset yok ortada.  Günübirlik siyasetler. Sabah başka akşam başka, sabah dost akşam düşman, akşam dost sabah düşman. Saçma sapan bir siyaset. 



0 Yorum

Yorum Yaz