"Heyetteki İsimler Putin Tarafından Açıklanacak"
Moskova'da gazetecilere konuşan Peskov, İstanbul'da Ukrayna ile yapılacak görüşmeler için belirlenen heyetteki isimler hakkında şunları söyledi: "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, heyetteki isimleri gerekli gördüğünde duyuracaktır."
Zelenski'nin Yüz Yüze Görüşme Teklifine Yanıt
Peskov, ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin İstanbul'da Putin ile yüz yüze görüşme önerisine ilişkin gelen soruya, "Bu noktada, Putin'in 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamalara bakmak gerekiyor. Rusya tarafı, perşembe günü yapılacak müzakerelere hazırlanmaya devam ediyor ve şu an başka bir yorum yapmayı planlamıyoruz" diye yanıt verdi.
Putin, Erdoğan ile Görüşme Kararını Aldı
Putin, geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna barış müzakereleri için 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden görüşmelere başlanmasını teklif etmişti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşmeler için İstanbul'da bir platform sağlanmasını isteyeceğini belirtmişti.
Trump: "İstanbul'daki Görüşmeler Faydalı Olabilir"
Erdoğan ve Putin, müzakerelerin İstanbul'da yapılması konusunda yaptıkları telefon görüşmesinde anlaşmışlardı. Amerikan eski Başkanı Donald Trump da İstanbul'daki görüşmelerin olumlu sonuç vereceğine inandığını belirterek, "O anda nerede olacağımı bilmiyorum, ancak faydalı olacağını düşünürsem İstanbul'a uçabilirim" dedi.