MİT Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Heyetiyle Ankara’da Bir Araya Geldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da HAMAS Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş ve HAMAS Siyasi Büro üyeleriyle bir araya gelerek Gazze Ateşkes Anlaşması'nın ikinci aşamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eklenme Tarihi: 01 Haz 2026
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 01 Haz 2026
MİT Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Heyetiyle Ankara’da Bir Araya Geldi

Gerçekleştirilen görüşmede HAMAS heyeti, ateşkes hükümlerine bağlı kaldıklarını ifade ederken, siyonist rejimin anlaşmayı ihlal eden uygulamalarına ilişkin Kalın’a bilgi verdi.

Toplantıda, Kurban Bayramı boyunca Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar ile garantör ülkelerden biri olan Türkiye’nin ateşkesin uygulanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar ele alındı.

Taraflar ayrıca, ateşkes ihlallerinin önüne geçilmesi amacıyla atılabilecek adımları değerlendirdi.

Görüşmede, başta Kudüs olmak üzere bölgeyi hedef alan işgal ve istikrarsızlaştırma politikalarına karşı ortak duruş sergilenmesinin önemine dikkat çekilirken, sahada herhangi bir "oldubitti"ye izin verilmeyeceği vurgulandı.

Ateşkesin birinci aşamasında tarafların yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve müzakere sürecinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, Türkiye’nin Gazze’ye ulaştırdığı insani yardımlar hakkında bilgi paylaşıldı.

Bunun yanı sıra, bölge ülkeleri ve uluslararası kuruluşlarla koordinasyon halinde Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için yürütülen çalışmalar da görüşmenin gündem maddeleri arasında yer aldı.