• Anasayfa
  • DÃœNYA Haberleri
  • #SonDakika \ErdoÄŸan, Biden ile telefonda görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.

#SonDakika \Erdoğan, Biden ile telefonda görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

#SonDakika \Erdoğan, Biden ile telefonda görüştü. Görüşme 45 dakika sürdü.
10 Mar 2022 19:44:59

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan i, ABD BaÅŸkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi. 45 dakika süren görüşmede Ukrayna savaşı öncelikli ele alındı. 

Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için arabuluculuk yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi temasları devam ediyor.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bu kapsamda ABD BaÅŸkanı Biden ile 18.20'de baÅŸlayan  bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi. 45 dakika süren görüşmede Rusya'nın Ukrayna iÅŸgali ele alındı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yarın ise dünya gündemindeki en önemli bölgesel ve küresel meselelerin serbest bir platformda çözüm odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak.

Erdoğan'ın forumdaki gündemi, Rusya'nın Ukrayna işgalini sona erdirmek için yapılacak çalışmalar olacak.

ErdoÄŸan'ın temasları, 13 Mart Pazar günü Ä°stanbul'da konuk edeceÄŸi Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi günü Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya BaÅŸbakanı Olaf Scholz ile devam edecek. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ilk olarak Ukrayna'nın Devlet BaÅŸkanı Vladimir Zelenski ile telefonda görüşmüş, ikinci görüşme de 26 Åžubat'ta yapılmıştı. ErdoÄŸan, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesi için ateÅŸkes ilanı noktasında çaba gösterdiklerini ifade etmiÅŸti. ErdoÄŸan, 4 Mart'ta Zelenski ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile de 6 Mart'ta telefonda görüşmüştü. Erdoğan görüşmede Putin'e, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da imkan vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım" çağrısını yinelemişti.



0 Yorum

Yorum Yaz