Adana'da İtikaf Yasak, Şampiyonluk Kutlaması Mübah!

Adana'da Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllülerinin itikaf için girdikleri camilere "Pandemi" gerekçesiyle baskın düzenleyerek orantısız müdahale uygulayan emniyet güçleri, an itibariyle Demirspor taraftarının şampiyonluk kutlamalarını sekinetle seyrediyor!

Adana'da İtikaf Yasak, Şampiyonluk Kutlaması Mübah!
10 Mayıs 2021 00:15:51

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı Gönüllülerinin Türkiye genelinde birçok camide gerçekleştirdiği itikaf ibadeti, emniyet güçlerinin 22 camiye düzenlediği eş zamanlı baskınlarla engellenirken Adana Demirspor taraftarının şampiyonluk sevinci hız kesmeden sürüyor.

Emniyetten Yüzkarası İftira: 'Cami işgali' Emniyetten Yüzkarası İftira: 'Cami işgali'  

Adana Emniyeti'nin 'Tam kapanma kararlarının ihlali' ve 'Halk sağlığının tehlikeye atıldığı' gerekçesiyle Alparslan Hoca ve 400'den fazla gönüllüye yaptığı akılalmaz gözaltı işlemleri gündemdeki yerini korurken maç taraftarlarına karşı sessiz tavrı dikkatlerden kaçmadı!

Maske, mesafe ve hijyen kuralarına uygun şekilde camilerde izole olarak yapılan itikaf ibadetine  saldırı niteliğindeki muamelenin ardından futbol müsabakası sonrası yapılan havai fişikli, konvoylu kutlamalara müsade edilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yaşananlar birçok kişiye Alparslan Hoca'nın; "Türkiye'de din düşmanı bir komite Ramazan Ayı'nın sönük geçmesini istiyor." ifadelerini hatırlatırken sosyal medya kullanıcıları yaptığı paylaşımlarda uygulamaları 'Müslümanlara yapılan çifte standart' olarak değerlendirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz