Alparslan Kuytul: Çöpe Atılması Gereken Bir Fetva

Alparslan Kuytul Hocaefendi gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Suudi müftünün İslam dünyasında çok tepki toplayan ‘İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı, Hamas’ın terör örgütü olduğu ve Hizbullah’a karşı İsrail ile işbirliği yapılabileceği’ fetvasının sorulması üzerine; ”Çöpe atılması gereken bir fetva” diyerek bu fetva ile Amerika’ya; "Emrinizdeyiz. İsrail'in de destekçisiyiz” mesajını verdiklerini ifade etti.

Alparslan Kuytul: Çöpe Atılması Gereken Bir Fetva
18 Kas 2017 15:26:18

Alparslan Kuytul dün akşam gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen “Suudi Arabistan müftüsü Abdülaziz Ali Şeyh’İn ‘İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı, Hamas’ın terör örgütü olduğu ve Hizbullah’a karşı İsrail ile işbirliği yapılabileceği’ yönündeki fetvasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; “Kur'an'a, sünnete, tarihimize tamamen muhalif ve hiçbir ilmi  değeri yok”  diyerek Suudi Arabistan ve ABD ilişkileri hakkında da önemli analizlerde bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin açıklamasının tamamı şu şekilde;

İlmi yönden hiçbir kıymeti olmayan Çöpe Atılması Gereken Bir Fetva. Kuran'a, sünnete, tarihimize tamamen muhalif ve ilmi hiçbir değeri yok. Bu fetva nedir? Tamamen siyasi bir fetva.  Arap Devletleri'nde devlet müftüleri var. Mesela; Mısır müftüsü, Suriye müftüsü. Türkiye'deki sistemden farklı yani. Bu makamlar size ilme göre mi takvaya göre mi veriliyor zannediyorsunuz? Devletler, hükümetler kendi siyasetlerine göre bir adam seçerler. Ne ilmine bakarlar, ne ahlakına, ne takvasına? İsterse de namussuz olsun, işine geliyorsa o adamı getirirler oraya koyarlar. Bunlar böyle adamlar. Araplar bu adamlara “Raculü Devle” derler. “Devletin adamı” yani. Hoca moca değil.

 

Hamas Ne Yapmış Da Terör Örgütü Olmuş? Alçak!

Hamas terör örgütüymüş. Allah senin belanı versin. Hamas terör örgütü mü? Hamas kendi topraklarını İsrail'e karşı savunuyor. İsrail orada bir avuçtu bütün Filistin topraklarını kuşattı. Haritayı biliyorsunuz. Buraya da asmıştık. 1900'lü yıllarda orda kaç tane Yahudi var belli. 1948'de ne kadar Yahudi var belli. Şimdi ne kadar var belli. O zaman Filistin topraklarının yüzde kaçı Yahudi'lerin elinde belli. Şimdi yüzde kaçı ellerinde o da belli. Zorla yeni mahalleler yeni yerleşim yerleri yapıyorlar. Müslümanların mahallelerini silah zoruyla boşalttırıp Yahudi'leri yerleştiriyorlar. Hamas buna karşı mücadele veriyor. Hamas ne yapmış da terör örgütü olmuş? Alçak! Hamas kendi vatanını koruyor. Demek Yahudi'ler bizim burayı işgal etse vatanımızı korumayacak mıyız? Lafa bakın ya.  Hoca konuşması mı bu? Hain! Bu hoca konuşması mı? Vatanımı işgal etseler ben savaşmayacak mıyım? Anlaşılan kendileri öyle.

 

Amerika'ya Şu Mesajı Veriyorlar: "Emrinizdeyiz. İsrail'in De Destekçisiyiz.'

Asıl mesele; şu an da Amerika ile birlikteler. Amerika'dan 480 milyar dolarlık malzeme alarak Amerika'yı güçlendiriyorlar. Bunun yaklaşık 180 milyar doları silah. Yani Türkiye 'nin bütün silahlarını toplasanız ben bu kadar edeceğini sanmıyorum. Bütün uçaklarımızı, helikopterlerimizi, tanklarımızı hafif ağır silahlarımızın hepsini toplasanız ben 180 milyar dolar edeceğini zannetmiyorum. Çoğu eski püskü silahlar zaten. Bu kadar silahı sen ne yapacaksın? Bu kadar silah aldığı yetmiyor gibi üzerine bir 300 milyar dolar daha mal alıyor. Amerika' nın 19 trilyon dolar borcu var. Bu borcuna yardımcı oluyor.  Resmen devletini satıyor. Suud Kralları, Prensleri resmen Müslümanların mallarını Amerika'ya teslim ediyorlar. Petrolden gelen gelirleri Amerika'ya veriyorlar. Bunun karşılığında, şerefi olmayanlar Amerika ile birlikte olma şerefine(!) ulaşıyorlar. Bunun karşılığında Amerika ile beraber oluyorlar ve Amerika onlarla iş tutacak. ‘Artık bu bölgede siz benim temsilcimsiniz' diyecek. Bu şerefi onlara verecek. Bunun için bir taraftan prens hazırlanıyor. Zaten babası yaşlı yakında ölür ya da öldürürler. Prensi onun yerine getirecekler.  Diğer prens adaylarının hepsi hapse atıldı. Bu, onun yerine geçeceği için buna zemin hazırlanıyor,  ortam hazırlanıyor. Bu prens de böyle konuşmalar yaparak Amerika'nın uşağı olacağına dair onlara garanti veriyor. Ve hocaları da konuşturuyorlar.

Bu büyük bir proje. Bir taraftan siyasiler bir taraftan hocalar Amerika'ya şu mesajı veriyorlar: "Emrinizdeyiz. İsrail'in de destekçisiyiz.”

İsrail'le dost olmayanlar ile Amerika birlikte olmaz. O yüzden bu projenin bir parçası olarak hocalara da bu şekilde fetva verdiriyorlar. Bir taraftan prens konuşuyor,  kral konuşuyor, diğer siyasiler, bakanlar konuşuyor, bir taraftan da hocaları konuşturuyorlar. Bu projenin gereği olarak halk hazırlanıyor.  Halk Amerika uşağı olmaya hazırlanıyor.  Amerikan projelerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

 

Kim Tevhidi Savunuyorsa Onlara Düşmanlar

Suud tarihinde savaşmış mı? Şimdi Yemen'e savaş açıyor. Güya Şiilerle savaşıyormuş gibi yaparak aslında İslam Âlemi’ni kan gölüne çeviriyor. Sanki kendisi Şiilerden üstün. Hiç olmasa onlar senin gibi Amerikan uşağı değil. Sen bugüne kadar Amerika ile mi savaştın, İsrail'le mi savaştın alçak! Şimdi tutmuş Yemen, Hamas, İhvan ve İran’la savaşıyor. Düşmanı Şiiler, İran ve Hizbullah gibi gösteriyor.  Aslında öyle değil. Hamas Sünni, ehl-i sünnettir. İhvan Hareketi eh-li sünnettir.  Hadi İran Şii ya Hamas? Ya ihvan? Senin asıl düşmanım tevhidi savunan Müslümanlar. Onlar Şii olduğu için de değil.  Sen Sünnilere de düşmanlık yapıyorsun. Tevhidi kim savunuyorsa onlara düşmanlar.

İsrail'le dost olmadan, İsrail'le dost olacaklarına dair mesajlar yayınlamadan, Amerika ile müttefik olamazlar. Amerika onlara o şerefi vermez.

Ey hainler! Amerika'yla kim bu zamana kadar müttefik olduysa Amerika hepsini kuyuda bıraktı. Kim Amerika'nın ipiyle kuyuya indiyse kuyuda kaldı. Ve Allah belasını verdi. Sizin de belanızı verecek.  Bu Amerika'ya güvenmeyin. Amerika'nın dostu yok.

Amerika Türkiye ile beraberdi. Türkiye o bölgede Amerika'yı temsil ediyordu. Suriye meselesini başlatan Türkiye nereden talimat aldı? Amerika'dan. Amerika Dışişleri Bakanı o zaman bunu açıkça ifade etti. “Suriye'yi Türkiye'ye havale ettik, Türkiye Suriye'den sorumlu” dedi. Sonra ne yaptı? Türkiye'yi yarı yolda bıraktılar. Beşar, Rusya ve İran’la düşman ettiler. Suriye halkını da perişan ettiler. 1 milyon şehit. Suriye yerle bir oldu. Her şey tarumar oldu. Suriye bölünmek üzere ve Amerika bizi ortada bıraktı çekildi gitti. Suudi Arabistan bunları görmüyor mu?

İran Şahı'nı da zamanında yalnız bıraktı Amerika. Devrim yapıldı, Şah'ı desteklemedi. Baktı ki Humeyni'nin arkasında milyonlar var, Şah'ı terk etti. Yani resmen Şah'ı sattı.

Saddam'ı satmadı mı? Hatta idam bile etti.  Saddam Amerika'nın adamıydı. İran'a karşı savaşsın diye Saddam'ı darbeyle iş başına getiren Amerika. Saddam darbeci bir askerdir. Sekiz sene İran'la savaştı. Bunları görmüyor mu?

Kim Amerika ile beraber olduysa ihanet gördü Amerika'dan. Amerika'nın dostu yok. Aşağılık kompleksine kapılmış zavallı mahlûklar bunlar. İğreniyorum. Amerika ile beraber olmak onlar için bir şeref. Trump'ın oraya gelmesi onlar için bir şeref.  Yazıklar olsun. Müftünün bu fetvası da o projenin gereği. Proje yapılırken her yönlü yapılır.  

Yakında göreceksiniz. Ilımlı İslam dediklerine göre çarşafı da kaldıracaklar.  Televizyonlar daha açık saçık olacak. Şeriatı da yavaş yavaş kaldıracaklar. Göreceksiniz.

Daha fazla Amerikan uşağı olacaklar, Amerikan siyasetine daha çok teslim olacaklar.

İsrail'le daha çok dost olacaklar.

Kendi saltanatlarını koruyabilmek için Amerika'ya daha büyük yardımlar yapacaklar.

Çok iyi biliyorlar ki Amerika ile beraber olmazlarsa Amerika orada da bir Arap baharı (yani sonbaharı), iç savaş başlatır. Onu bildikleri için ha bire Amerika'ya para vererek saltanatlarını devam ettiriyorlar. Mahallenin kabadayısına para veren esnaf gibi. Haraç ödeyen esnaf gibi. Dünyanın kabadayısına ha bire haraç ödüyorlar.



0 Yorum

Yorum Yaz